fbpx

“Lions een niet weg te denken non-profit organisatie in Suriname”

GFC NIEUWS- Van de week heeft Lions Club Paramaribo Central (62 jaar) in samenwerking met de Lions District 60A Governor lion Anwar Hollingsworth MJF, in het monumentaal pand gevestigd aan het Kerkplein no. 8 een plaquette onthuld, zijnde een historische foto van het pand met een korte omschrijving over de introductie van het Lionisme in Suriname in mei 1957.

Volgens de Lions Club President, Glenn Tewari, is de club de eerste Lions Club die in mei 1957 haar intrede deed in Suriname.

Het pand behoorde toen aan de oude fellow meer bekend als tandarts Chin Teng Fung.

Middels deze activiteit van de club, wenst de Lions een prikkel te geven aan de samenleving om de historie van nobele organisaties in onze samenleving te conserveren.

De Lions is anno 2019 een niet weg te denken non-profit organisatie geworden, in zowel Suriname als in de rest van de wereld.

Lions Club Paramaribo Central heeft sedert haar oprichting tientallen gemeenschapsprojecten uitgevoerd voor de hulpbehoeftige mens in Suriname als daar buiten, waaronder Frans-Guyana alwaar er een samenwerkingsverband is met de Franse club Guyanne Doyen.

Voorbeelden zijn de herintroductie van het verkeersvlaggenproject en recentelijk nog de ondersteuning aan het Mangrove project te Weg naar Zee onder leiding van Professor Naipal.

BEKIJK OOK
President Santokhi eregast bij opening Djamaat Noeroel moskee

Het nobel werk en hieraan gekoppeld de historie van de Lions dient verankerd te worden volgens Tewari. Met dit project probeert de huidige generatie Lions, de toekomstige generatie en de rest van de gemeenschap alvast te ondersteunen middels het vastleggen van de historie.

Op het plakkaat staan ook de namen genoteerd van de fellows Lions van het eerste uur. Van deze groep is er slechts nog 1 fellow die nog in ons midden vertoeft namelijk Lion Wim Moll, momenteel woonachtig in Nederland. Met zijn inspanning is dit project van de week geïnitieerd.

Zoals bekend is, heeft de Unesco onze hoofdstad Paramaribo, geplaatst op de lijst van World Heritage List. Het pand in kwestie is ook een historisch pand.

Volgens Tewari probeert de Lions met dit project ook de gemeenschap een prikkel te geven om de historie van onze binnenstad Paramaribo te conserveren.

Onze panden krijgen nog meer bekendheid. Dit is ook van belang in het kader van toerisme en de vorming van onze jeugd op het vlak van ‘ken jouw land en geschiedenis’.