fbpx
“Lions een niet weg te denken non-profit organisatie in Suriname”

GFC NIEUWS- Van de week heeft Lions Club Paramaribo Central (62 jaar) in samenwerking met de Lions District 60A Governor lion Anwar Hollingsworth MJF, in het monumentaal pand gevestigd aan het Kerkplein no. 8 een plaquette onthuld, zijnde een historische foto van het pand met een korte omschrijving over de introductie van het Lionisme in Suriname in mei 1957.

Volgens de Lions Club President, Glenn Tewari, is de club de eerste Lions Club die in mei 1957 haar intrede deed in Suriname.

Het pand behoorde toen aan de oude fellow meer bekend als tandarts Chin Teng Fung.

Middels deze activiteit van de club, wenst de Lions een prikkel te geven aan de samenleving om de historie van nobele organisaties in onze samenleving te conserveren.

De Lions is anno 2019 een niet weg te denken non-profit organisatie geworden, in zowel Suriname als in de rest van de wereld.

Lions Club Paramaribo Central heeft sedert haar oprichting tientallen gemeenschapsprojecten uitgevoerd voor de hulpbehoeftige mens in Suriname als daar buiten, waaronder Frans-Guyana alwaar er een samenwerkingsverband is met de Franse club Guyanne Doyen.

Voorbeelden zijn de herintroductie van het verkeersvlaggenproject en recentelijk nog de ondersteuning aan het Mangrove project te Weg naar Zee onder leiding van Professor Naipal.

Het nobel werk en hieraan gekoppeld de historie van de Lions dient verankerd te worden volgens Tewari. Met dit project probeert de huidige generatie Lions, de toekomstige generatie en de rest van de gemeenschap alvast te ondersteunen middels het vastleggen van de historie.

Op het plakkaat staan ook de namen genoteerd van de fellows Lions van het eerste uur. Van deze groep is er slechts nog 1 fellow die nog in ons midden vertoeft namelijk Lion Wim Moll, momenteel woonachtig in Nederland. Met zijn inspanning is dit project van de week geïnitieerd.

Zoals bekend is, heeft de Unesco onze hoofdstad Paramaribo, geplaatst op de lijst van World Heritage List. Het pand in kwestie is ook een historisch pand.

Volgens Tewari probeert de Lions met dit project ook de gemeenschap een prikkel te geven om de historie van onze binnenstad Paramaribo te conserveren.

Onze panden krijgen nog meer bekendheid. Dit is ook van belang in het kader van toerisme en de vorming van onze jeugd op het vlak van ‘ken jouw land en geschiedenis’.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…