Lions doneert medische apparatuur aan instellingen

GFC NIEUWSREDACTIE- Lions Club Paramaribo Central heeft onlangs in samenwerking met Lions Club Rotterdam West, Koemar Shipping Nederland, Surinam Shipping, HSDS, Matraxx en andere Lions-vrienden diverse medische goederen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

De afdelingen van het AZP welke in aanmerking zijn gekomen voor een donatie zijn de Kinderafdeling alwaar er patiëntjes worden behandeld met kanker. Deze afdeling mocht onder andere een koelkast en een koelbox in ontvangst nemen voor de opslag van chemo voor de behandeling van de jonge patiëntjes. Deze schenking heeft plaatsgevonden in het kader van International Childhood Cancer Awareness Month.

Verder hebben de Eye Care Center en de Nierdialyse afdeling ook goederen in ontvangst mogen nemen ten behoeve van een vlottere dienstverlening.

Het ministerie van Volksgezondheid is ondersteund met een tablet voor de pr-campagnes. De goederen zijn allen door de Lions beschikbaar gesteld aan de minister van Volksgezondheid die vervolgens de schenkingen heeft overhandigd aan het AZP en haar afdelingen die daarvoor in aanmerking zijn gekomen.

De kinderkamer van het AZP waar kinderen met kanker worden behandeld, zal binnenkort door Lions Club Paramaribo Centra worden gerenoveerd.

Daarnaast ontvangt het Lands hospitaal binnenkort ook een partij goederen in de strijd tegen COVID-19. De Lions heeft aldaar een COVID-triage poli met thermoscans neergezet ten waarde van minimaal USD 10.000.-