fbpx
Lions Clubs doneert medische hulpgoederen aan twee ziekenhuizen

GFC NIEUWS- De Lions Club Paramaribo Central en Rotterdam West hebben vandaag in samenwerking met Koemar Shipping medisch apparatuur geschonken aan het Sint Vincentius Ziekenhuis en het ’s Lands Hospitaal.

De schenking bestaat rolators en rolstoelen ten behoeve van de zieke mens in deze instellingen.

De Lions dienen internationaal de lokale gemeenschappen onder het motto We Serve en komen altijd in actie waar een fellow citizen extra aandacht en hulp nodig heeft, zo ook in Suriname, zegt Lion Glenn Tewari, President van Lions Club Paramaribo Central.

Tewari zegt dat zijn club en de eerdergenoemde donateurs recentelijk ook de Nierdialyseafdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft ondersteund met hulpmiddelen, zoals rolators, rolstoelen, personen weegschaal en vloeibare voeding.

“De nood is erg groot binnen de gezondheidssector in Suriname. De Lions zijn steeds afhankelijk van fundraisingsactiviteiten en andere donaties uit het bedrijfsleven om zo projecten uit te voeren ten behoeve van de hulpbehoeftige mens.

Binnenkort zal Lions Club Paramaribo Central ook via het nationaal bestuur van de Lions in Suriname een financiële bijdrage leveren in het kader van de strijd tegen het coronavirus in Suriname.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)