fbpx
Lions Club Wanica voert “Cut the hunger chain 2020” project uit

GFC NIEUWS- Lions Club Wanica (LCW) heeft op 1 juli 200 warme maaltijden en frisdrank verstrekt aan onder andere tehuizen en dak-en thuislozen.

Sedert haar oprichting heeft LCW zich voornamelijk sterk opgesteld voor met name het bestrijden van honger in de samenleving. In dit kader zijn diverse projecten uitgevoerd, waarbij er wordt gedacht aan het Feed The Hungry 1, 2 en 3.

Bij de start van het Fiscal Year 2020 – 2021 waarbij de leiding van LCW in handen zal zijn van de nieuw gekozen president Arun Balgobind, heeft men gemeend een kick-off activiteit te organiseren met de naam “ Keti Koti LCW Cut the hunger chain 2020” in samenwerking met de sociale club “Vrienden van Wanica”.

De tehuizen die zijn voorzien van voeding zijn: Huize Ramoth, Huize Emma, Kinderhuis Tamara en Kindertehuis Elim.

Deze activiteit heeft het karakter van fundspending en werd ondersteund door de vriendengroep Wanica en Lions Club Wanica in samenwerking met het Leger Des Heils.

Het doel van dit project is om dak en thuislozen en/of sociaalzwakkeren een warme maaltijd en drank aan de bieden en om zodoende bij te dragen aan het minimaliseren van honger in onze samenleving en in het bijzonder bij deze doelgroep, die het al zo moeilijk heeft, vooral in deze Covid – 19 pandemietijd, schrijft de Lions.

De doelgroep die hierbij benaderd wordt, zijn de dak en thuislozen, sociaalzwakkeren en minder draagkrachtigen in de Surinaamse samenleving.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…