Lions schenkt goederen met een waarde van SRD 300.000 aan Volksgezondheid

GFC NIEUWSREDACTIE- Op 6 juni heeft Lions Club Paramaribo Central in samenwerking met Lions-vrienden een grote partij goederen ter waarde van minimaal SRD 300.000,- geschonken aan het ministerie van Volksgezondheid in het kader van de strijd tegen Covid-19 in Suriname.

“Wij zijn bekend met de heersende situatie in Suriname, welke geclassificeerd is als code zwart. Als Lions Club is het onze plicht om ondanks deze noodsituatie ook naar onze hulpbehoeftige medeburgers om te kijken”, zegt Glenn Tewari, president van de Club.

De schenking bestond uit 728 saturatiemeters, 6 professionele thermoscans met staanders, 10 rollators, 3 rolstoelen en 20 liters reinigingsmiddelen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man boos omdat echtgenote geen jongetje baart, gooit dochters in waterput

Ter ondersteuning van ziekenhuizen hebben Lions-vrienden met name, Sun Rice, 1.500 kilogram rijst als beschikbaar gesteld. Ook Koemar Shipping heeft een bijdrage geleverd in het beschikbaar stellen van de geschonken rollators.

De totale schenking is in ontvangst genomen door de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, die zegt dat de saturatie meters levensreddende items zijn, die aanduiden hoe de zuurstofhuishouding in het lichaam van een patiënt is geregeld.

Dit is erg belangrijk bij de behandeling van Covid-19 besmette personen en de screening van personen die zich aandienen om getest te worden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten