fbpx

Lions Club Paramaribo West dienstbaar op Wereld Diabetesdag

Lions Club Paramaribo West organiseerde woensdag een bijzondere dag voor enkele seniore burgers van de Combé gemeente van de EBGS. Jaarlijks doen de Lions in de maand november iets bijzonders op het gebied van diabetes mellitus voor de gemeenschap en dit jaar vond het weer plaats op Wereld Diabetes dag – 14 november 2018. Het thema was dit jaar: “Diabetes en de familie”.

De Lions van Lions Club Paramaribo West nodigde de SOOS (organisatie van seniore leden binnen de gemeente) van de Combé gemeente uit voor een gezellige gezondheidsdag en daarbij werden tevens een 15-tal “Dak- en thuislozen” mede uitgenodigd.

Het programma bestond uit een inleiding van een diabetesverpleegkundige die de genodigden op een vriendelijke en eenvoudige wijze het één en ander voorhield over vóórkomen en behandelen van diabetes.

OOK INTERESSANT
‘Plan your money, plant your future’ thema Global Money Week

Voorts waren alle genodigden in de gelegenheid hun bloedsuiker, alsook de bloeddruk te laten meten. Deze gegevens werden voor elk der deelnemers vastgelegd op een medische kaart die ze meekregen ter overlegging aan de huisarts.

Natuurlijk werden de gasten ook voorzien van een drank en een gebalanceerde heerlijke maaltijd.

De Lions van Lions Club Paramaribo West en de gasten kunnen terugzien op een zeer leerrijke, plezierige en nuttige herdenking van Wereld Diabetesdag 2018.(GFC)