fbpx

Lions Club Paramaribo blijft Mangroveproject Weg naar Zee ondersteunen

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central heeft afgelopen week via haar netwerk wederom een grote bijdrage geleverd aan het gemeenschapsproject te Weg naar Zee, meer bekend als het Mangroveproject van professor Naipal van de Anton de Kom universiteit.

Naipal heeft 1000 meters hout via Lions Club Paramaribo Central gedoneerd gekregen ten behoeve van het Mangroveproject. Met deze ondersteuning kan de professor de bouw en renovatie van zijn steigers in het kader van het te beplanten areaal met mangroveplanten voortzetten.

De Lions werken heel graag met en voor de gemeenschap, zegt de president van Lions Club Paramaribo Central, Glenn Tewari. De ondersteuning van dit project vanuit de organisatie is gestart in 2015.

Het project komt de hele gemeenschap van Paramaribo, maar meer in het bijzonder de bevolking van het gebied Weg naar Zee primair ten goede.

BEKIJK OOK
Online portaal Belastingdienst Suriname uitgebreid

De mangrove vegetatie werkt aan een langzame herstel van de oever op een natuurlijke wijze. Ook zullen er sediment trapping units worden neergezet. Hiermede wordt de aangevoerde vruchtbare modder door het water van de oceaan tegengehouden om terug te stromen in zee. Dit resulteert erin dat er sprake is van landaanwinst op een natuurlijke wijze. De modder die door de oceaan wordt aangespoeld, is zeer vruchtbaar.

Lions Club Paramaribo Central zal binnenkort ook met bamboe proberen in te komen om de sediment trapping units te laten neerzetten.

De gemeenschap wordt door Tewari aangespoord om dit project massaal te ondersteunen. Er is behoorlijk veel bamboe nodig om dit project verder gestalte te helpen geven. Daarvoor is de Lions ook afhankelijk van de gemeenschap.