fbpx
Lions actief in de strijd tegen Covid-19

GFC NIEUWS- Het is menens voor de Lions service clubs om de Covid-19-pandemie een halt toe te roepen in Suriname.

Daarom blijven ze op allerlei manieren contribueren in het oplossen van de vraag naar medische hulpmiddelen en ander ondersteunend materiaal. Vandaag zijn 8 temperatuurmeters en 10 pedaal ontsmettingsapparaten officieel in gebruik genomen.

Medisch directeur Soenita Nannan Panday-Gopisingh die de donatie in ontvangst nam, gaf aan dat de temperatuurpistolen om de lichaamstemperatuur op te nemen in een behoefte voorziet om lange rijen en het wachten te voorkomen. In diezelfde lijn der behoefte voorzien die ontsmettingsapparaten ook.

Het is ontworpen om met de voet de pedaal te bedienen en de handen te ontsmetten, zonder dat daarbij de handen aan te pas komen. Het vermijden van handcontact moet ertoe bijdragen dat de kans op besmetting wordt geminimaliseerd.

Aanwezig bij de overdracht waren aanwezig Lion Ruben Mendonca, LCIF Coördinator van Lions Club Paramaribo South en collega Lion Romano Morsen, Secretary van Lions Club Paramaribo Felice.

Naast deze twee service clubs heeft ook Lions Club Paramaribo Central aan dit project bijgedragen. ’s Lands Hospitaal bedankt ze hartelijk hiervoor.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.