fbpx

Limburg roept partijgenoten op de moed niet te laten zakken

GFC NIEUWS- “Wij moeten niet doen alsof de strijd voorbij is. We zijn misschien voor een moment verslagen, maar het is nog niet het einde. Ik wil jullie moed inspreken, laten we elkaar poweren, troosten en niet verwijten. Laten we niet doen alsof het afgelopen is. De NDP bestaat nog, wij zijn er nog. Laten we staan achter die man waar we zoveel van houden, laten we niet opgeven. Hij rekent op ons.”

Woorden van perschef en NDP-topper Clifton Limburg die in een voice-bericht wordt gedeeld op social media.

Limburg zegt het nodig te vinden om de NDP’ers moed in te spreken, omdat hij merkt dat een groot deel gedemotiveerd is en doet alsof het ‘the end of the world’ is.

“Als ik let op de motivatie van ons dan lijkt het alsof het ‘the end of the world is’. Ik weet dat het heel moeilijk is te verkroppen. Het was ook heel moeilijk voor mijzelf om dit alles te verwerken, maar ik heb het intussen een plaats gegeven en geaccepteerd.”

“Ik wil zeggen ‘laat het hoofd niet hangen. Het is niet het einde van de NDP en niet het einde van de ideologie van onze leider. We moeten doorgaan, we moeten hard blijven werken,” klinkt het.

De mensen die eventueel fouten gemaakt hebben in de campagne en nu geen draagvlak hebben, moeten bereid zijn dat te onderkennen en als het nodig is, consequenties aan verbinden, vervolgt Limburg.

“Wat we wel moeten doen, is staan achter onze leider D.D Bouterse. We moeten hem te allen tijden ondersteunen, omdat ik weet dat het voor hem ook niet makkelijk is. Al die wilde verhalen – zoals wij onze voorzitter kennen – weiger ik te geloven dat hij een knieval voor wie dan ook heeft gedaan. Dat kan niet en ik hoop dat hij het heel gauw tegenspreekt.”

BEKIJK OOK
Winkelier in taxi klemgereden, meer dan US$ 40.000 buitgemaakt

“Laten wij ervoor zorgen dat we langzaamaan weer al de stenen die hier en daar liggen weer bij elkaar brengen en samen opbouwen. We moeten niet wegblijven. Ik vind het jammer dat mensen niet meer naar Ocer komen. Laten wij ons weer gewoon aanmelden; u moet niet wegblijven. Misschien moeten we de berm weer nieuw leven inblazen, maar we moeten bijeen komen en de cohesie en eenheid weer herstellen.”

“Ik vind het jammer dat het is uitgekomen dat de vijand van de NDP de NDP zelf is. Het is jammer, maar zoals de voorzitter ons altijd heeft opgeroepen om een te zijn, zal dit moment ons misschien wakkerschudden en ervoor zorgen dat we zaken beter gaan begrijpen en ons anders gaan opstellen.”

Limburg wijst de NDP’ers erop dat de partij 16 zetels heeft behaald bij de verkiezingen “en dat is niet weinig. De tegenpartij heeft 20 volgens de cijfers, maar het verschil is niet groot. Laten we niet doen alsof het afgelopen is. De NDP bestaat nog. We zijn er nog.”