Limbo Teego lanceert nieuw milieuproject

GFC NIEUWS- Limbo Teego, stichting voor milieubewustzijn en natuurbehoud, lanceert deze week haar milieu awareness project aan de Pikinrio.
Het gaat om de 7 dorpen aan de Pikinrio, linkerzijtak van de Suriname rivier en de dorpen Godo en Solan die vlak bij de samenvloeiing liggen van de twee bronrivieren. Dit project vindt plaats in het kader van de Coca Cola Grant, Limbo Teego is hiervoor in aanmerking gekomen via Fernandes Bottling, eind vorig jaar.
Middels deze Grant zal de stichting 5 jaar bezig kunnen zijn met milieu awareness, met name het introduceren van afvalscheiding en het recyclen ervan. Voor dit project zal de stichting de slogan hanteren: “ Wan limbo tan kamia da wan gozontu libi” . Dit betekent letterlijk ‘een schoon milieu/ omgeving is een gezond leven/bestaan’.
Stichting Limbo Teego, opgericht door Lindie Aboikoni, bestaat drie jaar formeel als stichting en heeft al verschillende projecten uitgevoerd waaronder ook voorlichtingsbijeenkomsten. De stichting bestaat een bestuur van vijf leden en diverse vrijwilligers uit verschillende dorpen langs de Suriname rivier.
In verband met de uitbraak van COVID-19 zal de lancering van het bovengenoemde project op aangepaste wijze geschieden. De stichting zal moeten afzien van een openingsvoorlichtingsbijeenkomst, om te voldoen aan de richtlijnen van de overheid. Op een aangepaste manier zullen we toch voldoen aan de voorlichting zoals genoemd in het projectplan. “Wij zoeken de mensen thuis op en gaan met hen in gesprek. Op deze manier kunnen wij het milieubewustzijn binnen de gemeenschap vergroten. Ook zal via de radio voorlichting worden gegeven om de doelgroep zoveel mogelijk te bereiken. Een deel van het project zou op de basisscholen in het gebied uitgevoerd worden. Dit gedeelte is voor onbepaalde tijd verschoven, aangezien de scholen nu gesloten zijn.”

Overige berichten