fbpx
Limbo Teego lanceert nieuw milieuproject

GFC NIEUWS- Limbo Teego, stichting voor milieubewustzijn en natuurbehoud, lanceert deze week haar milieu awareness project aan de Pikinrio.

Het gaat om de 7 dorpen aan de Pikinrio, linkerzijtak van de Suriname rivier en de dorpen Godo en Solan die vlak bij de samenvloeiing liggen van de twee bronrivieren. Dit project vindt plaats in het kader van de Coca Cola Grant, Limbo Teego is hiervoor in aanmerking gekomen via Fernandes Bottling, eind vorig jaar.

Middels deze Grant zal de stichting 5 jaar bezig kunnen zijn met milieu awareness, met name het introduceren van afvalscheiding en het recyclen ervan. Voor dit project zal de stichting de slogan hanteren: “ Wan limbo tan kamia da wan gozontu libi” . Dit betekent letterlijk ‘een schoon milieu/ omgeving is een gezond leven/bestaan’.

Stichting Limbo Teego, opgericht door Lindie Aboikoni, bestaat drie jaar formeel als stichting en heeft al verschillende projecten uitgevoerd waaronder ook voorlichtingsbijeenkomsten. De stichting bestaat een bestuur van vijf leden en diverse vrijwilligers uit verschillende dorpen langs de Suriname rivier.

In verband met de uitbraak van COVID-19 zal de lancering van het bovengenoemde project op aangepaste wijze geschieden. De stichting zal moeten afzien van een openingsvoorlichtingsbijeenkomst, om te voldoen aan de richtlijnen van de overheid. Op een aangepaste manier zullen we toch voldoen aan de voorlichting zoals genoemd in het projectplan. “Wij zoeken de mensen thuis op en gaan met hen in gesprek. Op deze manier kunnen wij het milieubewustzijn binnen de gemeenschap vergroten. Ook zal via de radio voorlichting worden gegeven om de doelgroep zoveel mogelijk te bereiken. Een deel van het project zou op de basisscholen in het gebied uitgevoerd worden. Dit gedeelte is voor onbepaalde tijd verschoven, aangezien de scholen nu gesloten zijn.”

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…