fbpx

Lijnbus ramt schutting en daarna voorgevel woning

GFC NIEUWS- Een lijnbus kwam op 12 november na een aanrijding tegen een woning tot stilstand op de hoek van de Leo Eliazer- en de Samuel Venoaksstraat.

De ingeschakelde politie trof op de plek twee voertuigen, een Toyota Alphard en een lijnbus en de bestuurders aan.

Beide bestuurders werden verhoord door de politie. Er ontstond een discussie wie de veroorzaker was van de aanrijding. Beide chauffeurs verklaarden benadeelden te zijn.

De politie van Flora was genoodzaakt camerabeelden op te vragen via het Command Center.

Tijdens het bekijken van het beeldmateriaal is komen vast te staan dat de autobestuurder K.F. met zijn Toyota Alphard over de Leo Eliazerstraat reed, terwijl de lijnbus achter hem kwam aangereden. Beide voertuigen sloegen, rechtsaf een zijstraat die parallel loopt met de Coesewijnestraat in om hun weg via de Samuel Venoaksstraat te vervolgen.

Op een gegeven moment maakte de lijnbuschauffeur een inhaalmanoeuvre. De bestuurder K.F. beschreef plotseling een rechtse bocht om de Samuel Venoaksstraat in te gaan, zonder acht te hebben geslagen op het overige verkeer.

BEKIJK OOK
Spuikleppen Afobakadam worden gefaseerd gesloten

De twee voertuigen kwamen in botsing, waarbij de lijnbus een schutting ramde en tegen de woning achter die schutting tot stilstand kwam.

Volgens de bekeken beelden kan worden geconcludeerd dat de autobestuurder van de Toyota Alphard de veroorzaker is geweest van de aanrijding, omdat hij de weg voor het recht doorgaand verkeer heeft doorkruist, zonder richting te hebben gegeven.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Beide chauffeurs zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerden niet onder invloed van alcohol.

Vanwege een woordenwisseling met de bewoner van het huis dat beschadigd is, werd de lijnbuschauffeur overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) kon hij worden heengezonden en is een dossier opgemaakt en verstuurd naar het OM.