fbpx
Lijken overleden corona- patiënten liggen al dagen op straat

GFC NIEUWS– De lijken van sommige overleden corona -patiënten liggen in veel gevallen al langer dan 4 dagen verspreid in de straten van de Ecuadoraanse stad Guayaquil.

Familieleden van de onfortuinlijke slachtoffers zeggen al dagen te bellen naar het alarmnummer in de Zuid- Amerikaanse  stad, maar krijgen geen hulp.

Volgens buitenlandse media zijn er de afgelopen dagen veel personen in de drukbevolkte stad overleden aan Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Nabestaanden hebben geen andere keus, dan de stoffelijke overschotten op straat te zetten. De ziekenhuizen en hulpdiensten in Ecuador zijn overbelast. Veel personen zijn besmet met het virus en krijgen geen of te laat medische hulp.

De regering van het land heeft intussen excuses aangeboden en is druk doende de lichamen op te halen.

Zie hieronder ook een schokkende video die enkele dagen geleden is gemaakt in de stad>>

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…