fbpx

Lijk overleden baby met deuk in schedel in beslag genomen

De politie van Houttuin kreeg donderdag omstreeks 11.42 uur een melding binnen dat een vrouw thuis was bevallen en de baby was overleden. De ingeschakelde politie en de arts troffen op de plek de 35-jarige moeder aan en het voldragen kind dat geen teken van leven vertoonde. De arts stelde de dood vast.

De doodsoorzaak is vooralsnog niet bekend. De schedel van het kindje vertoont een deuk.

Volgens verklaring van de man en zijn vrouw is ze tijdens haar zwangerschap nooit naar een gynaecoloog geweest. De vrouw consulteerde een vroedvrouw in het ressort. Op die bewuste morgen kreeg de vrouw weeën, waarna de man haar bracht naar het adres van de vroedvrouw die niet thuis werd aangetroffen.

BEKIJK OOK
Bedrijfsleven, overheid, Inheemse en Tribale gemeenschappen en ngo’s buigen zich over ordening en transformatie houtsector

Pogingen om telefonisch contact te krijgen met de vroedvrouw leverden niet het gewenste resultaat op. Het koppel keerde terug naar huis.

De vrouw kreeg baringsweeën en de man besloot om hulp te bieden. Het ontzielde lichaam van het kindje is voor obductie in beslag genomen.(GFC)