fbpx

Lijk in vat van vermiste Colombiaan die door nepagenten werd ontvoerd

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de 32-jarige Colombiaan, Serrato Novao Victor Enrqute, is op 28 november door twee opvarenden op de Surinamerivier ter hoogte van Domburg gesignaleerd, waarna zij de politie inschakelden.
Het lijk was in een vat geplaatst dat voorzien was van drie sloten. Aan de hand van zijn kleding hebben vrienden het ontzielde lichaam positief herkend als te zijn dat van Serrato.
De politie van Domburg schakelde overige instanties in en werd de locatie aangedaan. Op grond van de aangetroffen letsels op het lijk dat gekneveld was, bestaat het vermoeden dat Serrato is vermoord en daarna in het vat op de rivier is gedumpt.
Dit misdrijf wordt door de onderzoekers in relatie gebracht met een zaak van vermissing / gijzeling die de politie op 25 november kreeg. Volgens die melding was Serrato door twee nep-politieagenten die zich voordeden als mannen van een speciale politie-eenheid gegijzeld.
Op camerabeelden is te zien dat Serrato op 25 november in gezelschap was van een man met een grijs gelakte Toyota Vitz. Serrato stapte een aantal keren in- en uit het voertuig.
Het voertuig van de man, de Dominicaan Abreu Ott Neftali, is wel aangetroffen op het terrein van de Mall, maar van hem ontbreekt elk spoor.
Abreu is voor het laatst op 25 november door familieleden gezien. De familie deed op 29 november aangifte van vermissing.
De afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek werkt aan de aanhouding van de twee verdachten.

BEKIJK OOK
Suriname en Frankrijk ondertekenen justitiële samenwerkingsovereenkomst