fbpx

Liefde bedrijven doet soms pijn: verschillende standjes in bed geven vrouwen rugklachten

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een meerderheid vrouwen die ouder is dan veertig jaar zegt regelmatig rugpijn en spierpijnen te krijgen nadat zij naar bed zijn gegaan met hun liefdespartner.

Vooral pijn in de onderrug komt het meest voor en houdt langere tijd aan.

Dat blijkt althans uit een mini- enquête die werd uitgevoerd door het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC).

Het KIVC vroeg aan 51 dames van middelbare leeftijd en ouder binnen haar vaste panelgroep die wonen in Nederland en Suriname of zij bij de vijf meestgebruikte geslachtsgemeenschapsposities pijnklachten ervaren.

39 van de respondenten geven aan dat zij de meeste rugpijn en problemen ervaren met de missionarisstand, vooral wanneer hun bedpartners hun benen te wijd uit elkaar trekken en ruw tekeer gaan.

OOK INTERESSANT
Deze 5 dingen kun je beter achterwege laten voor een goede nachtrust

De cowgirl, lazy dog, doggy-style en Yab- Yum posities geven volgens de ondervraagden soms ook pijnklachten, hoewel in zeer geringe mate. Het gaat dan met name om spierpijnen in de benen en onderrug veroorzaakt door de cowgirl positie.

Het KIVC laat verder aan GFC Lifestyle weten dat een meerderheid aangeeft dat niet alle posities voor hen geschikt zijn.

Het Collectief adviseert vrouwen die het naar bed gaan met hun partner niet als prettig ervaren vanwege de pijnklachten, zich te laten behandelen en adviseren door een bekkenfysiotherapeut.

Foto ter illustratie.