Lid inbrekersbende dodelijk geraakt, vier kompanen aangehouden en opgesloten

Een inbreker werd donderdagmiddag dodelijk geraakt te Sophia’s Lust.

De politie van Leiding 9A werd gemeld over een inbraak bij een woning te Sophia’s Lust. Drie mannen waren een woning binnengedrongen.

Op weg naar dat woonadres zagen de politieambtenaren een man op straat liggen die geen teken van leven vertoonde. Getuigen verklaarden dat de man vanuit een erf de straat was opgerend waarna hij neerzeeg.

Kort daarna kreeg de politie van het eerder vermeld bureau weer via het Command Center een melding, dat een man met schotverwonding op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo was binnengebracht.

Volgens het onderzoek werden drie inbrekers op heterdaad betrapt door een huisbewoner die vervolgens op ze heeft geschoten met een vuistvuurwapen.

Twee van de drie criminelen werden geraakt, maar renden toch weg. De 32-jarige inbreker Regillio Haimee zeeg enkele straten verder neer en stierf. Hij is de man die door de politie op straat werd aangetroffen.

De personenauto waarin deze criminelen zich hoogstwaarschijnlijk verplaatsten werd door een alerte burger achtervolgd en speelde die persoon de informatie door aan de politie. De bestuurder van die auto werd door de politie tot stoppen gedwongen.

De bestuurder bleek de 19-jarige Djarilva P. te zijn. Zij is de vriendin van de overleden Regillio Haimee. Zij werd aangehouden en het voertuig werd in beslag genomen.

De man die naar het ziekenhuis was overgebracht, bleek de tweede inbreker te zijn. Die is de 30-jarige Sergio D. Hij is door kogels geraakt in zijn hoofd en rug. Hij zal geopereerd moeten worden en is onder politiebewaking in het ziekenhuis opgenomen.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft in het verlengde van de onderhavige zaak, ingekomen informatie uitgewerkt die heeft geresulteerd in het zichtbaar maken van hoogstwaarschijnlijk een inbrekersbende.

Deze bende gebruikt vermoedelijk verschillende voertuigen om inbraken te plegen. Het RBTP heeft drie voertuigen in beslag genomen en de 38-jarige Patrick B. en de 36-jarige Marciano B. aangehouden en overgedragen aan de collega’s van het politie bureau Leiding.

Marciano is de persoon die de gewonde Sergio D. naar het ziekenhuis gebracht had. Patrick en Marciano zijn broers.

Inmiddels zijn alle als verdachte in beeld gebrachte personen door de politie in verzekering gesteld. Zij worden onder andere verdacht van gekwalificeerde diefstal of poging daartoe en deelname aan een criminele organisatie. Tot nu toe zijn in totaal vier voertuigen in beslag genomen.

Vermeld dient te worden dat alle verdachten meerdere malen in aanraking zijn gekomen met de politie en met de justitie voor inbraken en andere strafbare feiten.

Het lijk van Regillio Haimee is hangende het onderzoek in beslag genomen.

De schutter is na verhoor heengezonden, maar het vuurwapen is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen ten behoeve van de justitie.