Lichamen transhumanisten bevroren in afwachting op onsterfelijkheid

GFC NIEUWSREDACTIE- Transhumanisme is een recente vorm van speculatieve filosofie die probeert om de door de natuur gestelde grenzen van het menselijke bestaan te doorbreken.

De aanhangers van deze filosofie noemen zich ’transhumanisten’ en beweren dat de mens is beland in het post-Darwin tijdperk en zijn evolutie in eigen hand kan gaan nemen.

De ideologie gaat volgens Daily Star ervan uit dat de biologische evolutie van de mens versneld en getranscendeerd kan worden door moderne technologie.

Bewustzijn en geheugen worden door de transhumanisten gezien als producten van het brein, die gedownload kunnen worden naar een machine (cyborg).

Hierdoor ontstaat volgens hen een ”spirituele machine” en wordt onsterfelijkheid gerealiseerd. Zo kan de nieuwe, transhumane mens als een god heersen over zijn eigen lot.

Het doel waar transhumanisten naar streven is om onsterfelijk te worden, dus staan ze in de rij om hun lichamen en of hoofd te bevriezen wanneer ze de ‘eerste keer’ sterven in afwachting op de dag waarop ze weer ‘gewekt’ zullen worden.

Echter critici waarschuwen voor het sluipend gevaar van transhumanisme. Intussen hebben wereldwijd honderden personen, van wetenschappers tot basketbalspelers, hun lichamen en of hoofden laten bevriezen.

BEKIJK OOK: Model met ’s werelds grootste wangen’ toont haar natuurlijke tanden

Foto: The LIFE Picture Collection via Getty Images