Libi Langa bord onthuld in Nickerie

GFC NIEUWSREDACTIE- Districtscommissaris Sanrita Gobardan van Nickerie en minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling hebben vrijdag het Libi Langa bord van de vaccinatiecampagne onthuld.

Met de onthulling van het bord is het officiële startsein gegeven van de vaccinatie caravaan dit weekend in Nickerie.

Namens het ministerie van Volksgezondheid organiseert het Nationaal Coördinatie Team Covid-vaccinatie in samenwerking met een nationaal team van verpleegkundigen, medici en vrijwilligers van verschillende bedrijven een vaccinatie evenement.

Vanaf vrijdag tot en met zondag kunnen inwoners van het district bij de Nickerie Tennis Club terecht om gevaccineerd te worden.

Het ministerie wil zo het vaccineren toegankelijker maken voor de groepen die nu aan de beurt zijn:

• Alle 60-plussers (thuiswonend en in bejaarden- en verzorgingstehuizen)

• Alle 40-plussers met onderliggende aandoeningen zoals nierziekten (dialysepatiënten), diabetes mellitus (suikerziekte), overgewicht, sikkelcelziekte en hoge bloeddruk

• Alle zorgmedewerkers

Om de vaccinatie zo vlot mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat een ieder die gevaccineerd wil worden zich eerst registreert op de website www.laatjevaccineren.sr Als de online registratie niet lukt kan er gebeld worden naar het gratis nummer 178.

Vaccineren is behalve tijdens de grote vaccinatiemomenten in het weekend ook door de week mogelijk.

Men kan bij verschillende ziekenhuizen, RGD-poli’s, het Psychiatrisch Centrum Suriname en ook bij BOG terecht. Meer informatie over wanneer en waar er gevaccineerd wordt is te vinden op www.laatjevaccineren.sr.

Er wordt gewerkt met een prioriteitenlijst waarbij de meest kwetsbare personen in onze samenleving het eerst beschermd worden.

Zodra de volgende groep aan de beurt is, wordt dit via de verschillende media bekendgemaakt. Aan de rest van de samenleving wordt gevraagd de berichtgeving te blijven volgen en nog even geduld te hebben.

Maandsalaris vanaf SRD 6000,- Vacatures beschikbaar voor administratieve krachten, gezondheidmasseuses en salesrepresentatives. Klik HIER voor meer informatie…..

Overige berichten