LGBTQ-gemeenschap boos op Ellen omdat zij Kevin fouten van 10 jaar terug vergaf

Ellen DeGeneres ligt onder vuur omdat zij acteur Kevin Hart uitspraken heeft vergeven die hij 8 tot 10 jaren terug deed. Hart zette zich in die periode nogal sterk af tegen homo’s. Dat is wat hem betreft verleden tijd, hij had meerdere malen excuses aangeboden, case closed. DeGeneres was het met hem eens.

“Yo als mijn zoon thuis komt & probeert te spelen met het poppenhuis van mijn dochters ga ik het op zijn hoofd kapotslaan & met mijn stem zeggen ‘stop dat is homofiel’”.  

“Een van mijn grootste angsten is dat mijn zoon opgroeit en homo is. Dat is een angst. Onthoud, ik ben niet tegen homo’s … Wees gelukkig. Doe wat je wilt. Maar ik, als heteroseksuele man, als ik kan voorkomen dat mijn zoon homo is, zal ik dat doen.”

Dit soort uitspraken, die hij deed tussen 2009 en 2011, werden naar boven gehaald toen Hart in december genoemd werd als gastheer voor de uitreiking van de Academy Awards.

Excuses

De komiek zei in een tweet dat hij het aanbod afsloeg vanwege de controverse die hierdoor was ontstaan en dat hij niet wilde afleiden van waar het om ging: de genomineerde artiesten. In de tweet bood hij ook “excuses aan de LGBTQ-gemeenschap voor mijn ongevoelige woorden uit mijn verleden.”

DeGeneres, die in 1997 op tv uit de kast kwam, bood Hart in haar show de gelegenheid uitleg te geven over de kwestie. Nadat hij had uitgelegd dat hij vanaf 2012 reeds diverse malen excuses had aangeboden, sindsdien was gegroeid (“Ik ben niet meer die vent”), zei DeGeneres dat zij de Academy had gevraagd hem opnieuw aan te nemen.

De fans waren woedend. Zij vonden dat Ellen niet namens hen kon spreken en dat Hart nooit excuses had aangeboden. Hart zou naar verluidt overwegen de job weer te accepteren.

Foto: Facebook

Overige berichten