fbpx
LGBT: “ We zijn een deel van de samenleving”

Vertegenwoordigers van de Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender(LGBT) groep in Suriname hebben dit jaar weer meegedaan met de anti-discriminatieloop. Met de loop werd afgelopen zaterdag de antidiscriminatie week afgesloten.

De groep was dit jaar veel kleiner. “ We zijn nog steeds een deel van de samenleving”, luidde hun boodschap.

Ruim 5000 personen hebben geparticipeerd aan de 5km wandelloop.

De LGBT – vertegenwoordigers benadrukten dat ze niet gediscrimineerd willen en mogen worden omdat het een vrije keuze is. “ We zijn mensen en hebben ook recht om vrije keuzes te maken.”

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.