fbpx

LGBT – platform praat verder met van Dijk-Silos over mensenrechten

Minister Van Dijk-Silos van Justitie en Politie heeft wederom enkele bestuursleden van het LGBT – platform voor een vervolg gesprek ontvangen op haar kabinet.

Juan Pigot, voorzitter van Parea en Boris Dittrich, directeur van Human Rights Watch waren al eerder voor een kennismaking bij minister van Dijk-Silos en hadden in grote lijnen al van gedachten gewisseld over de behandeling die de LBGT-gemeenschap in Suriname ervaart.

Op de tweede vergadering met de bewindsvrouw hebben zij het gehad over de aanpak van het ministerie met betrekking tot de Human Rights van de LGBT. De rode draad van de meeting was om te komen tot een plan van aanplak om uiteindelijk de Human Rights van deze groep te gaan respecteren.

De bewindsvrouw heeft aangegeven als aanpak voor het opheffen van de discriminatie aparte groepen bij elkaar te krijgen om te buigen over dit probleem. Ook workshops of seminars voor ouders, leerkrachten en het Korps Politie die veel in aanmerking komen met de jongeren. De minister denkt ook in de richting van voorlichtingsprogramma’s ontwikkelen voor ouders.

De bewindsvrouw verwacht de groep weer in de eerste week van juli om de werkgroep voor de aanpak van discriminatie tegen de LGBT te installeren. Het bestuur moet dan zelf aangeven wie zitting zal nemen in de werkgroep en verder moeten ze terug komen met een plan.

De minister benadrukt dat het ministerie van Justitie en Politie zijn bijdrage zal leveren en pleiten in De Nationale Assemblee om te komen tot wettelijke regelingen, zodat de rechten van deze groep worden gerespecteerd.(GFC)