fbpx

Lezing “World Hindu Economic Forum: opportunities for Suriname?”

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) organiseert zondag samen met de Suriname India Chamber of Commerce and Industry (SICCI) een discussieavond met als titel World Hindu Economic Forum: opportunities for Suriname? De lezing zal worden verzorgd door de oprichter van de World Hindu Economic Forum (WHEF), Swami Vigyananand.

Centraal hierin zal zijn: enerzijds de visie van India op haar diaspora, de rol van WHEF en de effecten op India anno 2018 en anderzijds de investerings- en ontwikkelingsmogelijkheden voor Suriname binnen dit verband.

Voorop staat dat Suriname kan leren uit voorbeelden in de wereld over hoe kennis te genereren bij het betrekken van de eigen diaspora om duurzame ontwikkeling en een hogere levensstandaard voor iedere Surinamer te bewerkstelligen.

Relevant om te weten is dat de Indiase economie behoord tot een van de meer omvangrijke en snelst groeiende in de wereld. Zo geeft de Wereldbank aan dat India sinds 2017 de op vijf na grootste economie in de wereld is met een verwachte groei dit jaar van boven 8% van haar BBP.

In de groeistrategie is er steeds een nadrukkelijke focus op het betrekken van haar diaspora bij de ontwikkeling. Dit bleek opnieuw tijdens het WHEF die september in Chicago, Verenigde Staten van Amerika, werd gehouden.

Op dit forum dat een jaarlijks terugkerend karakter heeft, komen de grootste denkers uit de wetenschap, beleid, handel, bankwezen, industrie en bedrijven samen met de Indiase diaspora om hun kennis, ervaring en expertise uit te wisselen en te discussiëren over nieuwe uitdagingen waar de wereld voor staat. Op deze manier wordt gestreefd naar de bevordering van gemeenschappelijke ontwikkelings- en economische doelen, welvaart en welzijn.

Op uitnodiging van vicepresident Ashwin Adhin, die namens Suriname aanwezig was op het WHEF in Chicago, brengt Swami Vigyananand, nu een bezoek aan Suriname. Samen met hem reizen ook een aantal Indiase ondernemers af.

De avond zal afgesloten worden met een paneldiscussie.(GFC)