fbpx
Lezing ‘Pijnloze Bevalling’ bij viering Dag der Verloskundigen ’s Lands Hospitaal

In ‘s Lands Hospitaal werd vrijdag aandacht besteed aan de Dag der Verloskundigen die internationaal op 5 mei wordt gevierd.

In dat kader is er een lezing gehouden door Preveen Banwarie met als titel ‘Pijnloze Bevalling’. Hij behandelde daarbij de verschillende vormen van ‘pijnstillers’ die ertoe bijdragen dat de in blijde verwachting verkerende vrouw zonder pijn spontaan bevalt.

Bij de viering van deze dag een jaar terug, introduceerde ‘s Lands Hospitaal de allernieuwste dienstverlening namelijk de waterbadbevalling. Bij deze bevalling kiest het paar ervoor om in water te bevallen. Volgens ervaring van vrouwen die eerder voor deze optie kozen, wordt er minder pijn ervaren.

Verloskundige Amien Daparoe, voorzitter van de Vereniging van Verloskundigen in Suriname, feliciteerde zijn collega’s met deze dag en benadrukte het gegeven dat ’s Lands Hospitaal bekend staat om de goede naam als het gaat om bevallingen. Per jaar noteert dit ziekenhuis, Surinames oudste hospitaal met haar 340 jaar, meer dan 3000 bevallingen.

Aan het woord kwam ook verpleegkundig-directeur, Suze Holband, die de cliënten van de afdeling Moeder en Kindzorg opriep om hun wensen en verlangens te delen, zodat het ‘product’ dat het ziekenhuis levert beter wordt.

Algemeen-directeur Dayansankar Mathoera liet er geen twijfel over bestaan dat elke zwangere vrouw, ongeacht haar beurs, niet moet schromen om ‘s Lands Hospitaal aan te doen voor hulp, consultatie en bevalling. ‘Niemand wordt weggestuurd’, verzekerde hij. Als een medewerker dat doet, moet de patiënt zich tot de directie wenden’, voegde hij eraan toe.

Gehoopt wordt dat met de nieuwe ervaring om pijnloos te bevallen, meer zwangeren het ‘s Lands Hospitaal zullen kiezen om hun kind ter wereld te brengen. Er wordt uitgekeken naar het record van 5000 bevalling per jaar.

De nieuwe en jonge verloskundige zuster Rowena Mijnals werd gehuldigd voor haar bijzondere toewijding aan het beroep. De dag werd feestelijk afgesloten met een optreden van de muziekformatie van het Nationaal Leger.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…