fbpx

Lezing over voordelen Ayurveda voor Suriname

KennisKring en stichting OHM organiseren dinsdag in samenwerking met de ambassade van India een lezing met als thema ‘De voordelen van Ayurveda voor Suriname’. De inleider is Dr. Arackel Raghu, Joint Advisor van het ministerie van Ayush, India. Deze deskundige zal een presentatie houden over de ontwikkelingen op het gebied van Ayurveda.

Ayur komt van het woord āyus, dat “leven” of “levensprincipe” betekent, en veda betekent “wetenschap” of “kennis”. Het refereert dus aan een kennissysteem. “Ayurveda” kan derhalve vertaald worden als “kennis of wetenschap van het leven”.

Het ministerie van AYUSH werd in India opgericht op 9 november 2014 om de optimale ontwikkeling en verspreiding van AYUSH-systemen voor gezondheidszorg te verzekeren. In 1995 noemde met het alternatieve geneeskunde en homeopathie en in november 2003 werd het hernoemd tot afdeling Ayurveda, Yoga en naturopathie, Unani, Siddha en Homeopathie (AYUSH).

OOK INTERESSANT
Eerste verdachten rellen 17 februari gedagvaard

Tijdens recente ontmoetingen van onze vicepresident in India en ook de Indiase president tijden zijn staatsbezoek aan Suriname eerder dit jaar is dit onderwerp hoog op de agenda geweest. India wil Suriname helpen met onze gezondheidszorg en gelooft erin dat deze meer dan 6000 jaar oude geneeswijze dat veel uit planten, vruchten, oliën, specerijen bestaat, Surinamers gezonder kan maken.

Raghu zal oplossingen geven voor enkele van de meest voorkomende ziekten in ons land diabetes, zoals: hoge bloeddruk, psoriasis, migraine, botpijnen, stress en obesitas.

Na de lezing is er mogelijkheid om vragen te stellen. De toegang is geheel gratis.(GFC)