fbpx

Lezing: Chronische ziekten in relatie tot voeding

Op zondag 26 juli vind de laatste gratis lezing van de Fernandes Healthy Lifestyle Campaign plaats in het Congresgebouw. Het onderwerp is deze keer ‘Chronische ziekten in relatie tot voeding’.

Het aantal mensen dat te maken krijgt met een chronische ziekte als diabetes, hoge bloeddruk, kanker of hart- en vaatziekten neemt steeds meer toe in ons land. Onderzoeken hebben uitgewezen dat de kans op het ontwikkelen van deze ziekten behoorlijk te verkleinen is als je er een gezonde levensstijl op na houdt. Dat houdt dus in de juiste keuzes maken voor wat betreft je voedingspatroon, zorgen dat je niet teveel stress ervaart en voldoende beweging krijgt. Helaas maken veel mensen, al dan niet bewust, verkeerde keuzes als het gaat om wat en hoeveel ze eten en drinken, kunnen maar weinigen goed omgaan met stress en bewegen we met zijn allen veel te weinig.

Dat we niet altijd de juiste keuzes maken als het om eten en drinken gaat heeft vaak ook te maken met dat we niet voldoende weten, we gaan al snel af op wat we van anderen in onze omgeving horen; of simpelweg al jaren gewend zijn te doen. Het Surinaamse voedingspatroon bevat over het algemeen veel vet, suiker en zout; en overmatig gebruik van juist die voedingsstoffen kunnen leiden tot het ontstaan van hart- en vaatziekten, overgewicht, of een chronisch verhoogde bloeddruk. Maar hoe zit dat precies?

De diëtisten Mariska Tai-Apin en Cindy-Jane Wesenhagen zullen tijdens deze lezing uit de doeken doen wat de relatie is tussen ons voedingspatroon en de steeds vaker voorkomende chronische ziekten hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes. Daarnaast komt aan bod hoe je jouw voedingspatroon zou kunnen veranderen om de kans op het ontwikkelen van deze chronische ziekten te verkleinen.

Een gezonde levensstijl begint met weten wat je kunt veranderen, en als je deze lezing bijwoont kun je er zeker van zijn dat je van de experts hele praktische tips meekrijgt die je in je dagelijks leven kunt toepassen, op weg naar een gezondere levensstijl.

De lezing is gratis toegankelijk, maar registratie vooraf is nodig. De inloop is vanaf 18:00 uur en de presentatie start om 19:00 uur.

De avond wordt afgesloten met een interactief gedeelte. Er zullen stands te bezoeken zijn van andere bedrijven die zich ook met healthy lifestyle bezighouden.