fbpx

Levenslange gevangenisstraf voor man die beste vriendin doodstak en beweerde dat hij slaapwandelde

GFC NIEUWS- De 26-jarige Randy Herman uit West Palm Beach (Florida) werd tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn 21-jarige beste vriendin en tevens huisgenote Brooke Preston.

De moord gebeurde net voor Brooke zou verhuizen om met haar vriend te gaan samenwonen.

Het was Randy zelf die in paniek en bedekt onder het bloed de hulpdiensten belde eind maart 2017. “Er is iemand vermoord”, zei hij. “Stuur de politie alstublieft. Ik heb het gedaan. Het spijt me”, klonk het toen.

De politie vond Brooke met meer dan twintig steekwonden in het appartement dat ze deelden in Florida. Haar levenloze lichaam lag onder een laken, de muren waren besmeurd met bloed en niet veel verder lag een jachtmes.

Randy had een snijwond in zijn hand en krabwonden op zijn borst. In hechtenis verklaarde de twintiger dat hij haar spullen zoals gepland had teruggegeven en dat hij haar een allerlaatste keer had geknuffeld en ze vervolgens afscheid hadden genomen. Ze was vertrokken en hij was terug naar bed gegaan om verder te slapen.

BEKIJK OOK
Jaarrekening DSB nu conform IFRS-standaarden

Het volgende dat Randy zich naar eigen zeggen herinnert is dat hij besmeurd is in bloed en Brooke dood op de grond ligt. Hij bekende dat hij de enige persoon in de woning was en dat hij het wel gedaan moest hebben. Maar hij had er een uitleg voor: hij had het al slaapwandelend gedaan.

Randy zou wel meer slaapwandelen en heeft daarom geen herinneringen aan de gruwelijke feiten. Dat was het verhaal dat Randy en zijn advocaat op het proces meermaals verkondigden.

Een panel van experts boog zich over de zaak van Randy, maar deze slaapdeskundigen raakten het niet eens.

Volgens een forensische psychiater was het niet mogelijk om al slapend iemand meermaals te steken en was er veeleer sprake van een seksueel motief. Een andere expert sprak dat dan weer tegen en zei dat het wel degelijk mogelijk was al slaapwandelend te doden.

Uiteindelijk werd Randy Herman veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord.