Levenslange gevangenisstraf voor echtgenoot die transgenderechtgenote vermoorde

GFC NIEUWS- De 42-jarige Miss Trans America werd op 5 januari 2018 dood aangetroffen in haar huis in Massachusetts, VS.
Christa Leigh Steele-Knudslien werd vermoord door haar echtgenoot, Mark Steele-Knudslien.
Uit de autopsie bleek dat Miss Trans America stierf aan het bloedverlies door de steekwond die ze kreeg. Ze had ook slagen op haar hoofd gekregen met een hamer.
Christa Leigh Steele-Knudslien trouwde in 2017 met haar man en was in de Verenigde Staten naast ‘Miss Trans America’ bekend als de oprichtster van ‘Miss Trans New England’.
Het koppel was voor haar huwelijk al twee jaar samen.
Op 5 januari 2018 liep de man een politiebureau binnen en zei dat hij ernstig in de fout was gegaan. Tijdens het verhoor haalde hij aan dat hij op die avond ruzie kreeg met zijn vrouw, nadat ze hem toeschreeuwde dat hij onrustig was in bed.
Het koppel lag die avond op een opblaasbaar matras omdat te warm was in hun slaapkamer. De echtgenoot gaf toe dat hij steeds lag te woelen in bed, hetgeen zijn vrouw kwaad maakte.
Hij zei dat hij niet weet wat hem bezielde, maar hij stond op, liep naar de garage en pakte een hamer waarmee hij zijn vrouw een aantal keer mee sloeg op haar hoofd. Vervolgens haalde hij een keukenmes en stak haar in haar rug.
De rechter veroordeelde de echtgenoot tot een levenslange gevangenisstraf met de mogelijkheid tot vroegtijdige vrijlating na 25 jaar.

Overige berichten