fbpx
Levenslange gevangenisstraf voor echtgenoot die transgenderechtgenote vermoorde

GFC NIEUWS- De 42-jarige Miss Trans America werd op 5 januari 2018 dood aangetroffen in haar huis in Massachusetts, VS.

Christa Leigh Steele-Knudslien werd vermoord door haar echtgenoot, Mark Steele-Knudslien.

Uit de autopsie bleek dat Miss Trans America stierf aan het bloedverlies door de steekwond die ze kreeg. Ze had ook slagen op haar hoofd gekregen met een hamer.

Christa Leigh Steele-Knudslien trouwde in 2017 met haar man en was in de Verenigde Staten naast ‘Miss Trans America’ bekend als de oprichtster van ‘Miss Trans New England’.

Het koppel was voor haar huwelijk al twee jaar samen.

Op 5 januari 2018 liep de man een politiebureau binnen en zei dat hij ernstig in de fout was gegaan. Tijdens het verhoor haalde hij aan dat hij op die avond ruzie kreeg met zijn vrouw, nadat ze hem toeschreeuwde dat hij onrustig was in bed.

Het koppel lag die avond op een opblaasbaar matras omdat te warm was in hun slaapkamer. De echtgenoot gaf toe dat hij steeds lag te woelen in bed, hetgeen zijn vrouw kwaad maakte.

Hij zei dat hij niet weet wat hem bezielde, maar hij stond op, liep naar de garage en pakte een hamer waarmee hij zijn vrouw een aantal keer mee sloeg op haar hoofd. Vervolgens haalde hij een keukenmes en stak haar in haar rug.

De rechter veroordeelde de echtgenoot tot een levenslange gevangenisstraf met de mogelijkheid tot vroegtijdige vrijlating na 25 jaar.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…