fbpx

Levenslange gevangenisstraf om hoax over vliegtuigkaping

Een man uit India werd deze week veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor een nepbericht dat hij plaatste in een vliegtuig dat het toestel gekaapt zou worden door 12 moslimextremisten.

Voor een dergelijk delict in India (vliegtuigkaping of een poging daartoe) is de strafmaat levenslang of de doodstraf.

De zakenman Birju Salla (38) uit Mumbai heeft het bericht in oktober 2017 in de toiletruimte van het vliegtuig geplaatst, omdat hij meer tijd met zijn vriendin, die stewardess is, wilde doorbrengen.

De man hoopte met zijn daad dat de vrouw ontslag zou nemen, echter pakte het nepbericht heel anders uit dan hij verwachtte. Tijdens het onderzoek van de politie kwam Salla in beeld en werd hij gearresteerd.

Sallae, eigenaar van een diamantenzaak, woonde met zijn vrouw, hun zonen en zijn bejaarde ouders in Mumbai. Hij leidde een luxe leven en ging vaker op reis.

BEKIJK OOK
Ramdin bepleit versterking bilaterale relatie met Venezuela

Tijdens een van zijn reisjes in 2017 ontmoette hij de stewardess en trad in het geheim met haar in het huwelijk. Vanwege haar druk schema bij de vliegmaatschappij kon het koppel weinig tijd met elkaar doorbrengen en besloot Salla om het nepbericht in het vliegtuig te plaatsen.

Zijn vriendin, die meent dat ze legaal zijn vrouw is, vindt het verschrikkelijk en hartverscheurend dat de man is opgesloten om een ‘grapje’. “Verkrachters gaan schotvrij in India en terrorisme neemt toe. Een onschuldige man wordt veroordeeld om een vals bericht. Dit is onrechtvaardig. Hij heeft niemand onder schot gehouden”, aldus zijn vriendin.

Zijn vrouw en ouders hebben hem maar 1 keer in de gevangenis bezocht.