fbpx
Facebook Pagelike Widget

Levenslang voor vader die zijn echtgenote en zoon doodde om geld

GFC NIEUWS- Karl Karlsen (61) uit de staat New York vermoordde in 2008 zijn eigen zoon om zijn levensverzekering op te strijken en in 1991 had hij ook al zijn vrouw vermoord om diezelfde reden.

Na de dood van zijn zoon in 2008 toucheerde Karlsen het verzekeringsbedrag. Levi Karlsen (23) stierf in Seneca Falls in de Amerikaanse staat New York, waar zijn vader was opgegroeid. In 2013 pleitte Karlsen schuldig aan de moord op zijn zoon. Hij werd veroordeeld tot 15 jaar cel.

Die veroordeling deed de alarmbel afgaan bij de politie in Californië, waar er nog altijd een onderzoek lopende was naar de dood van Christina Karlsen, de echtgenote van Karlsen. Zij kwam op nieuwjaarsdag 1991 om in een brand in een gebarricadeerde badkamer van hun huis in Calaveras County in Californië. Het slachtoffer was dertig.

Een paar dagen na haar dood ging haar man de US$ 215.000 van haar levensverzekering innen en trok hij met de kinderen naar zijn thuisstad Seneca Falls in de staat New York. Met het geld van de levensverzekering van zijn overleden vrouw kocht hij er een huis.

Levi Karlsen ging in 2008 een levensverzekering aan ter waarde van US$ 700.000 met als enige begunstigde zijn vader. Die was aanwezig bij de ondertekening ervan. Amper enkele uren later werd de zoon dood aangetroffen door Karls tweede vrouw, Cindy Karlsen. Zij zag Levi Karlsen verpletterd onder een auto liggen in de garage van Karlsen.

De politie ging aanvankelijk uit van een ongeval, tot de vrouw van Karlsen ontdekte dat haar man geld van de levensverzekering van zijn zoon had gepompt in een polis van meer dan US$ 1 miljoen voor haar.

Cindy Karlsen begreep dat ze dood zoveel geld waard was voor Karlsen en verwittigde de politie. Ze werkte actief mee aan het onderzoek: ze nam in het geheim het gesprek op met Karlsen waarin hij bekende dat hij de wagen opzettelijk op zijn zoon had laten vallen.

In 2012 werd Karlsen aangeklaagd voor de moord, het jaar daarop pleitte hij schuldig en werd hij veroordeeld.
Eerder dit jaar werd Karlsen opnieuw veroordeeld, ditmaal voor brandstichting in zijn huis in Californië en het barricaderen van de badkamer waarin zijn vrouw zich bevond, met het opzet haar te doden.

Hij is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf zonder de mogelijkheid vervroegd vrij te komen.

Meer nieuws

No! against gender based violence

GFC NIEUWS – We zitten nu midden in de sixteen  days of activism against gender based violence tussen 25 november en 10 december. Verschillende (overheids)organisaties…

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…