Levenslang voor man (71) na vijverdood 67-jarige echtgenote

GFC NIEUWS- Een 71-jarige man uit Australië is door de rechter veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn 67-jarige echtgenote.
De 71-jarige Peter Dansie wandelde midden 2017 met zijn rolstoel-gebonden echtgenote in een bloemenpark.
Helen was eens een gepassioneerde tuinierster en hield ervan om tussen bloemen te zijn, dus stopte Peter bij de bloembedden, zodat ze daarvan kon genieten.
25 jaar geleden kreeg Hellen een beroerte en raakte verlamd. Het koppel was gehuwd voor 40 jaar en heeft een zoon. Voor de beroerte werkte Hellen als microbiologist in een ziekenhuis en had een actief sociaal leven.
Helen runde het gezin, maar in 1995 kreeg ze een beroerte. Hun zoon was amper 13 jaar oud. Hellen herstelde, maar kon niet meer lopen en sprak heel moeizaam.
Dansie was hierdoor genoodzaakt om de zorg van het gezin volledig op zich te nemen.
Tegen 2017 woonde Helen in een instelling. Hoewel ze nog steeds niet kon lopen, sprak ze vlotter.
Het was de eerste Paasdag in 2017 toen Dansie haar ophaalde en bracht naar het park. Maar kort nadat ze gearriveerd waren, belde Dansie de hulpdiensten en zei dat zijn vrouw was verdronken in de vijver. De rolstoel zou volgens hem per ongeluk de vijver in zijn gerold. Aan de politie zei de man dat hij geprobeerd heeft om zijn vrouw te redden, maar het water was te diep.
De politie geloofde zijn verhaal niet, omdat de vijver nauwelijks 1 meter diep was. Ook toen Dansie aangaf dat hij zijn autosleutels, bril en telefoon naast een boom had geplaatst, voordat hij in de vijver sprong om zijn vrouw te redden, riep vraagtekens op. Waarom heeft hij zoveel kostbare tijd verloren laten gaan?
Toen de politie aangaf dat ze een thuisonderzoek zouden doen, zei Dansie meteen dat hij de afgelopen periode online chatgesprekken voerde met twee Chinese vrouwen. De politie ontdekte ook twee tickets voor een trip een week later naar China.
Dansie haalde aan dat hij chatte met de vrouwen, omdat hij zich eenzaam voelde en gaf toe dat hij de vrouwen zou bezoeken als hij in China was.
De politie ontdekte ook een koffer in zijn woning die al was ingepakt. Een andere koffer was vol met condooms, viagra, lingerie en seksspeeltjes.
Dansie werd aangeklaagd voor moord. Hij pleitte onschuldig en kwam op borgtocht vrij.
In 2019 startte de rechtszaak tegen hem.
In december 2019 werd hij schuldig bevonden aan moord.
Dansie kreeg een levenslange gevangenisstraf en kan pas na 25 jaar in aanmerking komen voor vroegtijdige invrijheidstelling.