fbpx

Levenslang voor ‘heksenmoord’ in Florida

GFC NIEUWS- Een drievoudige moord in Florida zou wellicht een ‘rituele Wicca-moord’ zijn, ter ere van de ‘blauwe maan’, voerden politieagenten aan toen een zoon in 2015 zijn moeder en twee halfbroertjes vermoordde.
Een 77-jarige moeder, Voncile Smith, en haar twee zoons, Richard (49) en John (47), waren dood in huis aangetroffen met doorgesneden kelen en wonden van een klauwhamer. Richard had ook een schotwond aan zijn oor.
De moordenaar is een andere zoon van Voncile– Donald Hartung, 58, die ze kreeg toen ze een tiener was.
Op 28 juli 2015 – drie dagen voor een blauwe maan – bracht Donald zoals hij dat iedere dinsdag deed, een bezoek aan zijn moeder. Het is blauwe maan wanneer er in een kalendermaand twee maal een volle maan is.
Drie dagen daarna toen Richard niet op kantoor verscheen, werden zijn collega’s bezorgd en schakelden de politie in die thuis de moorden ontdekte.
De klauwhamer is volgens de politie het moordwapen. Politieagent Andrew Hobbes legt uit waarom dit hekserij zou zijn: “De verwondingen van de slachtoffers, de posities van de lichamen en daarnaast is de hoofdverdachte een Wicca-aanhanger”. Ook was er een kluis vol geld in het huis dat niet is meegenomen.
Wicca is een heidens geloof dat zich laat inspireren door de voorchristelijke tradities van West-Europa. Het is een mix van natuurverering en magische gebruiken, echter zouden ze moorden niet aanmoedigen.
Daarom zijn critici van mening en dus ook de rechter dat er meer achter de moorden zat. Donald zou na de dood van zijn moeder en broertjes alles erven: ruim US$ 900.000.
In de rechtszaal eerder dit jaar werd Donald gevonnist tot een levenslange gevangenisstraf. Het was volgens de rechter duidelijk dat het motief geld was.

BEKIJK OOK
Openbare Werken in zee met Al Walaa Industrial Company voor aanpak woningnood