fbpx

Levensgevaarlijke Rottweiler uit Paramaribo zorgt voor woede: volgende keer knal ik hem neer

GFC NIEUWSREDACTIE- Verscheidene kritische burgers uit het noorden van Paramaribo vertellen dat zij zich kapot ergeren aan het feit dat een volgroeide levensgevaarlijke Rottweiler in de avonduren de kans krijgt om onaangelijnd op de openbare weg te lopen.

Volgens informatie die aan GFC Nieuws is gegeven maakt de eigenaar van de hond zijn buitenpoort elke avond expres open zodat het dier een eindje in de buurt alleen kan gaan ‘wandelen’.

Maandagavond rond een uur of half negen heeft het beest een poedelhond van een buurtgenoot die woont aan de Arctonstraat voor zeker 4 minuten in een pijnlijke bijtgreep vastgehouden en verwondingen toegebracht.

De eigenaar van de Rottweiler moest met alle spoed rennen naar de dramalocatie om in te grijpen.

Een bezorgde vrouw die vlakbij woont legt uit dat zij zich niet kan voorstellen dat deze hondeigenaar zo onverantwoordelijk bezig is.

“Een ieder weet dat deze beesten in staat zijn om mensen aan te vallen en zelfs dodelijk te verwonden. En toch lijkt het deze figuren niet te interesseren”.

“Ik ben vaak gewapend, de volgende keer dat deze hond op straat dichtbij mij in de buurt komt knal ik hem gewoon neer”, voorspelt zij.

BEKIJK OOK
Drie inbraakverdachten aangehouden door RBTM

Zij wijst erop dat geen enkele hondenbezitter haar nonsens moet komen uitleggen, als zou er geen angst hoeven te bestaan.

“Eigenaren komen vaak met de clich√©opmerking dat je niet bang hoeft te zijn voor hun hond, want ze zouden niets verkeerd doen”.

“Maar veel honden zijn eenvoudigweg niet te vertrouwen en onvoorspelbaar. Ze vallen soms zelf hun eigen baas dodelijk aan. Deze onzin hoeft niemand mij dus te komen vertellen”, aldus de dame die zich door het dier bedreigd voelt.

Korte tijd geleden maakte ook een loslopende Pitbull dezelfde buurt onveilig. De buren hebben toen een klacht ingediend bij een medewerker van het districtscommissariaat.

Een ambtenaar is toen persoonlijk naar de hondeneigenaar gegaan om te bemiddelen. Sindsdien is de pitbull niet meer op straat gesignaleerd.

Er wordt momenteel weer een klachtbrief samengesteld, dit keer vanwege de Rottweiler, die zal worden gestuurd naar dezelfde ambtenaar. Meerdere buren zullen die ondertekenen.

Foto hond ter illustratie.