Levend begraven baby maakt het goed na wonderlijke redding

Een pasgeboren meisje werd dinsdag in Brazilië levend gehaald uit de ondiepe kuil waarin zij vlak na haar geboorte door haar familie was gedumpt. Toen zij na een anonieme tip werd gevonden, lag het kind al zeven uren een halve meter onder de grond.

Het meisje lag begraven in het dorp Canarana, in het Xingu National Park in de staat Mato Grosso, waar veel van de stammenvolken in Brazilië wonen.

De politie gaf een video vrij waarin te zien is hoe agenten de naakte baby uit een gat trekken, met de navelstreng nog aan haar lichaam.

Hoewel zij zeven uren onder de grond had gelegen, gaat het wonderlijk goed met de baby, zei een woordvoerder van de politie.

Gevallen

De 57-jarige overgrootmoeder van het meisje is gearresteerd op verdenking van poging tot moord. “We onderzoeken of het een poging tot kindermoord was of dat ze dacht dat de baby dood was”, zegt officier van justitie Paulo Roberto aan Prado tegen AFP.

De familie, die lid is van de Kamayura-stam, zou aan de politie verteld hebben dat de baby bij de bevalling op haar hoofd was gevallen.

De politie vermoedt echter, omdat de waarschijnlijke vader weigert te erkennen dat het zijn kind is en de moeder pas 15 is, dat de familie het kind wilde vermoorden.

Foto: Polícia Militar do Estado de Mato Grosso