fbpx
Leven van peuter gered na verwijdering oogtumor die haar binnen een week kon doden

GFC NIEUWS- Een opgeluchte moeder heeft het leven van haar dochter te danken aan een Vision Express optometrist die tijdens een controle vreemde vlekken in haar oog ontdekte en het kindje verwees naar het ziekenhuis.

Karen Lee-Johnston bracht haar tweejarige dochter naar de opticien toen ze een verwijde pupil in haar rechteroog zag. Het kindje braakte, dronk veel en vroeg om te kruipen vanwege een slecht evenwicht.

Optometrist Aaron Spears ontdekte dat Erika symptomen had van een craniopharyngioma tumor, een tumor die bestaat uit cellen die een rol speelden bij de aanleg van de hypofyse.

Na de aanleg van de hypofyse hadden alle overtollige cellen eigenlijk moeten verdwijnen. Maar dat is niet gebeurd, ze zijn blijven bestaan. De cellen zijn niet kwaadaardig (dat wil zeggen dat ze niet kunnen uitzaaien). De tumor verspreidt zich dus niet door het lichaam. Maar omdat een craniofaryngeoom op een vervelende plek groeit en ernstige klachten kan veroorzaken, is een behandeling wel nodig.

In het kinderziekenhuis werd bevestigd dat Erika craniopharyngioma had. Ze kon niet meer zien met haar rechteroog en zou met spoed geopereerd moeten worden om haar linkeroog te redden.

De moeder van drie kinderen, wiens echtgenoot in 2017 overleed, zegt: “Gelukkig, na de operatie kon ze weer zien in beide ogen – het is een wonder.”

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…