Leuke dag voor seniorenburgers Saramacca

In het kader van de viering van 145 jaar Hindostaanse Immigratie organiseerde de vriendengroep van Saramaccapolder in samenwerking met stichting Hindostaanse Immigratie een seniorendag met ruim 750 seniorenburgers van het ressort Saramaccapolder en omgeving. Het thema was “de rol van Hindostanen in de Surinaamse samenleving de afgelopen 145 jaar”.

Verschillende sprekers hebben op hun eigen wijze de rol van Hindostanen binnen de Surinaamse samenleving benadrukt en op het hart gedrukt hun culturele identiteit niet te verliezen.

De stichting Hindostaanse Immigratie huldigde zeven bewoners van het ressort Saramaccapolder vanwege hun bijdrage op sociaal en cultureel gebied.

Onder de aanwezigen waren onder andere de districtscommissaris van Wanica Noordwest, Sarwankoemar Ramai, DNA-lid Azizkoemar Gajadien, gewezen vicepresident Jules Ajodhia en gewezen voorzitter DNA, Indhira Djwalapersad, de voorzitter van de Hindi Parishad, Bholanath Narain en de voorzitter van Stichting Hindostaanse Immigratie, Shabir Isaak.(GFC)