Leuke dag voor kinderen vier kindertehuizen in de Dierentuin

In verband met de viering van 145 jaar Hindostaanse Immigratie brengt de Shri Sanatan Dharm Paramaribo Noord (SSDP) op zondag 3 juni de kinderen van vier tehuizen naar de dierentuin voor een gezellige dag. Voor de sociaal-culturele en religieuze organisatie SSDP is het een traditie om deze kinderen jaarlijks te verwennen op de eerste zondag in de maand juni.

Vorig jaar werden meer dan honderd kinderen ontvangen op het Martinus Sportcomplex aan de Ringweg. Dit jaar is gekozen voor de dierentuin. Met de jaarlijkse viering van Hindostaanse Immigratie met kinderen van de kindertehuizen, probeert SSDP jongeren assertief te maken en hen op een leuke manier kennis bij te brengen over de Hindostaanse cultuur.

Het gaat dit jaar om ruim 136 kinderen van de tehuizen Arya Dewaker, Surinaamse Islamitische Vereniging, Sanatan Dharm en Sukh Dhaam (Commewijne). De groep zal in de ochtend worden opgevangen met een ontbijt, waarna de kinderen een rondleiding krijgen in de dierentuin.

De stichting Jeugdtandverzorging Suriname zal daarna een informatiesessie houden over het gebit en de verzorging daarvan. Na een warme maaltijd kunnen de kinderen de benen losgooien op baithak gana muziek. Tussendoor worden ze getrakteerd op fruit, suikerspin en popcorn. De gezellige dag wordt afgesloten met een presentje voor elk kind en een pakket met diverse levensmiddelen en verbruiksartikelen voor elk tehuis.

Op dinsdag 5 juni zal het hoofdbestuur en andere structuren van de SSDP in de ochtend een bloemenhulde brengen aan het beeld van Baba en Mai.(GFC)