fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

‘Leugenaar, dief’: Serena Williams haalt uit naar umpire tijdens US Open

Serena Williams moest het zondag op de US Open opnemen tegen twee tegenstanders: de Japanse Naomi Osaka en de scheidsrechter. Williams noemde de umpire een leugenaar en een dief, Osaka won de wedstrijd.

Umpire Carlos Ramos gaf Williams een waarschuwing omdat zij volgens hem aanwijzingen kreeg van haar coach Patrick Mouratoglou.

Daarna kreeg Williams een tweede waarschuwing, omdat zij haar racket uit woede kapot smeet. Een derde waarschuwing volgde toen zij Ramos een dief noemde.

Seksisme

Vanwege de drie waarschuwingen werd een punt van Williams afgetrokken. De Amerikaanse zegt dat nog nooit een punt is afgetrokken van mannen die hetzelfde deden als zij.

OOK INTERESSANT
Gewapende mannen vallen goudzoekers Godo-olo aan

Zij werd daarin breed ondersteund; niet alleen door het publiek, maar ook door bijvoorbeeld Katrina Adams, voorzitter van de Amerikaanse tennisbond, tweevoudig Grand Slam-kampioene Victoria Azarenka en tennislegende Billie Jean King.

Haar coach vertelde later dat “ik aan het coachen was, maar ik denk niet dat ze naar mij keek” en voegde eraan toe: “Sash (Osaka’s coach Sascha Bajin) was ook aan het coachen, iedereen doet het.”

Foto: Facebook