fbpx

Lesbrief en Diabetes Boekje Lions Club Paramaribo South

Diabetes kan verschillende oorzaken hebben zoals erfelijkheid, ouderdom, verkeerd eten, te weinig beweging. Echter merken wij de laatste jaren dat een grote boosdoener ons slechte voedingspatroon is, met het gevolg overgewicht; het voorgaande in samenhang met weinig beweging is een der belangrijkste oorzaken voor het ontwikkelen van diabetes. Dit maakt dat het aantal diabeten en pre-diabeten in Suriname een alarmerende en zorgwekkende vlucht neemt.

Wereldwijd wordt in de maand november bijzondere aandacht besteed aan de oorzaken, gevolgen en de vooral de toename van Diabetes. Het voorkomen van deze ziekte is van eminent belang omdat onderzoeken aantonen dat mensen op zeer jonge leeftijd diabeet worden. Ook de steeds stijgende aantallen amputaties is een direct gevolg van deze ziekte.

Lions Clubs International ( LCI) heeft in het kader van Wereld Diabetes dag op 14 november 2017 alle Lions over de hele wereld opgeroepen om deze week extra aandacht te besteden aan het kweken van awareness over deze ziekte.

Lions Club Paramaribo South heeft daarom een lesbrief ontwikkeld over Diabetes ten behoeve van scholen, tegen de achtergrond dat diabetes steeds op jongere leeftijd voorkomt.

OOK INTERESSANT
Bhola garandeert veiligheid samenleving op 24 maart

Lions club Paramaribo South heeft gemeend door middel van een lesbrief onze jeugd bewust te maken over diabetes. Het doel is om op een simpele manier de leerlingen informatie te verschaffen over de symptomen van de verschillende vormen van diabetes.

Naast deze lesbrief is een Diabetes Boekje overhandigd aan minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. De Lions Club wil met deze aanzet aandacht vragen van de minister en andere beleidsmakers voor dit probleem die schrikbarende vormen in Suriname aanneemt.

Lions Club Paramaribo South geeft al langer dan 15 jaar het Diabetes Boekje uit. De club is van plan meer activiteiten te ontplooien om de jeugd bewust te maken van deze ziekte en hoe die te voorkomen.

Tot slot wil LIONS Club Paramaribo South alle sponsoren bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan de 5e herdruk van het Diabetesboekje. Dit boekje is verkrijgbaar bij alle leden van Lionsclub Paramaribo South en tevens elke zaterdag van 8.00 – 9.00 uur bij de Lions Paramedische Post te Combe Markt Gallerij aan de LothLaan.(GFC)