fbpx
Lesbisch koppel uit Saudi-Arabië dat de doodstraf riskeert, verklaart liefde voor elkaar op TV

GFC NIEUWS- Een lesbisch koppel, dat vluchtte uit Saudi-Arabië omdat ze vreesden voor de doodstraf, heeft haar liefde voor elkaar publiekelijk gemaakt tijdens een televisieprogramma.

De twee vrouwen, die nu in Londen wonen, waren genoodzaakt om hun liefde geheim te houden in hun land van herkomst, waar het mogelijk is om homorelaties met de dood af te straffen.

De vrouwen gaven aan dat zij elkaar ontmoetten via Snapchat.

Het lukte ze om hun relatie geheim te houden, totdat de familie van een van ze argwanend werd, omdat ze niet wilde trouwen en alle potentiële kandidaten afwees.

Het koppel verliet Saudi-Arabië in augustus 2018 nadat restricties voor vrouwen om te reizen werden opgeheven en kreeg asiel in Engeland.

Tijdens het interview vertelden de vrouwen uitgebreid hoe het leven als homoseksueel is in een land dat dergelijke relaties verbiedt.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…