fbpx
Facebook Pagelike Widget

Lerares dwingt jongen (7) om met rechterhand te schrijven

Een lerares van een basisschool in Paramaribo heeft de woede van ouders van een 7- jarige jongen gewekt door hun kind te dwingen met zijn rechterhand te schrijven. De ouders hebben al vaker hun beklag gedaan bij de leerkracht en uitgelegd dat hun zoon linkshandig is. De leerkracht had echter weinig oor voor hun betoog en is van oordeel dat haar leerling liever kan leren schrijven met zijn rechterhand.

Vrijdag hebben de verontruste ouders een bezoek gebracht aan The Geor Hering Welfare Foundation met het verzoek te bemiddelen in deze kwestie. De vader en moeder hebben aangegeven dat het jongetje ‘frustreert’ door de dwangactie van zijn lerares. Een andere school zoeken is geen optie, het kind heeft het voor de rest naar zijn zin.

Een medewerker van de charitatieve organisatie zegt in een eerste reactie aan GFC Nieuws dat er in alle rust gezocht zal worden naar een oplossing. Daarbij staat het belang van het kind primair. Onder andere zal de hulp van de bekende kinderarts Robbert Roemer worden ingeroepen.

“In de vorige eeuwen was het inderdaad niet toegestaan om met de linkerhand op school te schrijven. In de jaren 60 dacht men nog dat dat de linkerhand, de hand van de duivel was. Ook werd het in verband gebracht met onhandigheid. Maar nu leven wij in 2015 en weten we dat de oorzaak waarschijnlijk in de hersenen ligt. Het heeft niets met onhandigheid te maken”.

“Het tegendeel is het geval. Linkshandigheid wordt juist gekoppeld aan meer creativiteit en intelligentie. Zo is president Barack Obama, net als 5 van zijn voorgangers, linkshandig. Maar ook Gandhi, Mozart, Aristoteles, Koning Willem-Alexander, Bill Gates, Leonardo Da Vinci, Michelangelo en Aristoteles nemen plaats in de groep van linkshandigen”, aldus een medewerker van Geor Hering Welfare Foundation.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.