fbpx
Leraren vwo en havo getraind in opstellen toetsen

In het kader van de aankomende examenperiode heeft het Centrum voor Nascholing Leerkrachten in Suriname(Cenasu) leraren getraind in het in het opstellen, beoordelen en evalueren van toetsen.

Het hoofd van het Bureau Voortgezet Onderwijs, Kartika Doerdjan, zegt dat er veel verzoeken voor training en bijscholing binnenkwamen op de verschillende bureaus van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

“Uit de verslagen bleek dat de mensen behoefte hadden aan een training, dus hebben wij contact gemaakt met Cenasu,” aldus Doerdjan. Zij is blij met de verzoeken vanuit het veld, omdat dit voor haar betekent dat de leraren beseffen welke zware verantwoordelijkheid zij dragen bij het opstellen van repetities en examens.

“Ze tonen hierbij de wil om te werken aan hun eigen professionaliteit. Het veld kan altijd beter aangeven als er ondersteuning nodig is,” zegt Doerdjan desgevraagd.

De training is verzorgd voor Daniela Rosario, directeur van Cenasu. Tijdens de training TOBE welke staat voor Toetsen, Opstellen, Beoordelen en Evalueren, wordt er vooral aandacht besteed aan de opstelling van vragen die worden gesteld bij de repetities en examens.(GFC)

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…