fbpx

Leo Brunswijk belooft transparantie RvC EBS

GFC NIEUWS- De nieuwe president-commissaris van de Raad van Commissarissen (RvC) bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Leo Brunswijk, belooft een transparant beleid.
Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft maandag de nieuwe RvC geïnstalleerd tijdens een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) die door de vp werd voortgezeten in aanwezigheid van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo. Deze raad is benoemd voor 4 jaar en wel tot 21 september 2024., meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het kabinet van de vicepresident.
De RvC was eerder benoemd, maar er is nu een wijziging in gekomen. Voorzitter Andy Rusland en lid Viren Adjohia hebben op eigen verzoek plaatsgemaakt voor andere leden. De overige leden zijn Clifton Lienga, Kenneth Profijt, Oedairaj Panchoe en Ruth Deira.
Brunswijk heeft de raad opgeroepen om samen met de directie te werken om de gestelde doelen van de EBS te bereiken. Hij stelt het zeer op prijs dat de raad nu voltallig is en dat het toezicht op het bedrijf optimaal is.
Brunswijk gaf te kennen dat de regering hoge verwachtingen heeft van deze leden en dat er uitgekeken zal worden naar hun inzet om het bedrijf naar grotere hoogtes te brengen. Hij riep hen op om de EBS te maken tot een trots van de Surinaamse gemeenschap.
Minister Abiamofo belooft zich samen met de directie en de RvC te zullen inzetten om van de EBS een topbedrijf te maken.
President-commissaris Brunswijk belooft zich samen met de overige leden te zullen inzetten voor de bedrijfsdoelen. Het bedrijf staat voor een enorme uitdaging, met name garantie optimale dienstverlening naar de gemeenschap.
Hij belooft verder transparantie en toewijding van de huidige RvC naar de regering en het volk toe. De president-commissaris rekent op de deskundigheid van de leden die het samen gaan moeten doen met de directie van het bedrijf.

BEKIJK OOK
Groep Inheemsen gaat politie aanklagen