fbpx
“Leningen waar nodig met ‘juridisch oordeel’ van de pg”

GFC NIEUWS- Het ministerie van Financiën heeft bij het aangaan van leningen waar nodig ook een juridisch oordeel van de procureur-generaal (pg) gevraagd, zei minister Gillmore Hoefdraad van Financiën tijdens de openbare commissievergadering over de wijziging van de Wet op de Staatsschuld.

Volgens Hoefdraad past het door parlementariër Amzad Abdoel ingediend initiatiefvoorstel geheel “in tijd en geest.”

Hij zegt dat het ministerie van Financiën met alle inspanningen probeert de positieve veranderingen die Suriname doormaakt naar buiten te brengen. “We moeten daarbij erkennen dat we een aantal vrij moeilijke jaren achter de rug hebben, maar dat we toch wel in deze jaren erin geslaagd zijn om Suriname naar voren te schuiven.”

Hoefdraad: “sommige van deze besluiten om Suriname tot ontwikkeling te brengen, hebben wij soms moeten doen op basis van leningen die altijd zijn aangegaan na goedkeuring c.q. toestemming van het Bureau voor de Staatsschuld, de Rekenkamer en waar nodig een juridisch oordeel van de pg.”

Hoefdraad is ervan overtuigd dat de regering positief bezig is. “Deze regering weet wat ze doet, we weten dat we op de goede weg zijn”, aldus de bewindsman, die eraan toevoegt dat de regering door zal gaan met het verbeteren van de infrastructuur, creëren van werkgelegenheid, het sterker maken van de gezondheidssector en realiseren van woningbouwprojecten.

Hij benadrukte dat er in dit proces waarschijnlijk leningen zullen moeten worden gesloten, “omdat je niet alles zelf kan doen.”

De minister vroeg dat er ook wordt gekeken naar de portefeuille van leningen. Volgens hem is niets geheim, alles is publiekelijk en slechts gefocust op de ontwikkeling van de mens en het land.

Hoefdraad wees erop dat dit alles alleen kan omdat er toestemming wordt verkregen van het Bureau voor de Staatsschuld en andere actoren in het proces, waaronder de Rekenkamer en de pg. “Anders mogen en kunnen wij dat niet doen”, ging de bewindsman verder.

Ook gaf hij als garantie: “we zullen nooit iets doen of hebben ook nooit iets gedaan dat tegen de wet is. Voor ons is het Surinaamse volk op de eerste plaats.”

Hij sprak tegen dat er een doemscenario wordt gecreëerd, waarin de toekomstige generatie absoluut geen toekomst heeft.

Hoefdraad benadrukte dat er wordt gewerkt voor de toekomst van ons land. De genomen beslissingen zullen volgens hem de toekomst van de volgende generatie verbeteren en Suriname altijd voorwaarts blijven stuwen.

Meer nieuws

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…