fbpx

Lelydorp maakt zich op voor zesde pagara-estafette

GFC NIEUWS- Lelydorp maakt zich op voor de zesde editie van haar eigen pagara-estafette.

De Pagara Estafette Lelydorp (PEL 2019) wordt net als de voorgaande jaren georganiseerd door de Ondernemersraad Lelydorp, in samenwerking met het districtscommissariaat Wanica Zuid-Oost.

Om alles goed te laten verlopen, worden er meerdere meetings gehouden met de verschillende actoren. Zo een meeting was maandag met districtscommissaris Audrey Hankers.

Volgens Hankers zijn de voorbereidingen in kannen en kruiken. In het bijzonder staat de veiligheid van de burger centraal. De organisatie verwacht ook dit jaar een drukte van zowel bewoners van Lelydorp, Wanica, Para en Paramaribo.

De burgermoeder apprecieert het initiatief van de ondernemers. “Het zijn ondernemers in en rond Lelydorp die het geheel jaar door hun bijdrage hebben geleverd en wensen terug te geven aan de gemeenschap. Dat doen ze door de pagara estafette te organiseren in samenspraak met het commissariaat Wanica.”

Volgens districtscommissaris Hankers verlopen de overlegmomenten heel vlot. Behalve de gewone burgers, worden er zoals elk jaar ook dit keer hoogwaardigheidsbekleders verwacht. Hun aanwezigheid geeft het evenement een extra tintje.

Ondernemer Jurmic Parto vult aan dat de organisatie met alle belangrijke actoren, zoals het districtscommissariaat, de brandweer en de politie bijeenkomt. Er zal tot op de dag van de activiteit, 31 december, nog overleg zijn, omdat alles in goede banen moet worden gehouden. Ook Parto verwacht meer drukte.

Het initiatief ontstond zes jaar geleden toen duidelijk werd dat Lelydorp op oudejaarsdag weinig te bieden had en men naar de stad trok voor de Owru Yari-viering. Nu heeft het geheel een gestructureerde aanpak.

BEKIJK OOK
ROS traint dorpelingen Langu in verhoging rijstproductie

De PEL is er niet alleen voor bewoners van Lelydorp, maar ook voor zij die na de festiviteiten in de stad nog willen nagenieten.

De pagara-estafette start om 16.30 uur bij Shell Lelydorp aan De Craneweg en gaat richting de parkeerplaats Lelydorp. Hierna wordt er tot 21.00 uur gefeest met verschillende muziekgroepen.

Parto drukt bezoekers op het hart de instructies van de beveiliging, bestaande uit politie, militairen en beveiligingspersoneel stipt op te volgen. “Het wordt drukker, maar de veiligheid staat voorop”.

De ondernemer roept ook op om afval zoveel mogelijk in daarvoor bestemde tonnetjes te doen, zodat de schoonmaak later op de avond vergemakkelijkt wordt en vooral het milieu minder vervuild raakt.

Op 31 december zal de Indira Gandhiweg vanaf het politiebureau Lelydorp tot De Craneweg met alle zijwegen worden afgesloten, evenals het Oud Pad van Wanica en het zogenaamde oostelijke rijwielpad.

In het afgebakend gebied zal het westelijke rijwielpad autovrij gemaakt worden voor brandweer, politie en ambulance.

Onderinspecteur Marlon Karijowiredjo attendeert de burgerij erop de instructie van de politie op te volgen en alle alternatieve wegen te gebruiken om de eindbestemming te bereiken.

De wegafsluiting en – omlegging geschiedt van 15.30 tot 22.00 uur. Daarna zullen de politie en de organisatie gedurende een uur de plek weer schoonmaken, met dien verstande dat de weg omstreeks 22.30 uur uur opengesteld wordt voor het verkeer richting Para.