Lelijke vrouwen in Suriname die denken dat ze mooi zijn! Ze zijn talrijk

INGEZONDEN- Je bent een vrouw met een een spiegel thuis. Je kijkt erin en je komt tot de keiharde conclusie dat je niet aantrekkelijk bent. Sterker nog, dat je door anderen als een lelijke vrouw mag worden bestempeld. Je weet dus diep van binnen dat je qua uiterlijk gewoon niet de mooiste bent.

Voor alle duidelijkheid, ik heb het niet over het innerlijke! Dat is een andere kwestie! Het gaat specifiek over het uiterlijk.

Het beste dat je dan kunt doen bij een beroerd uiterlijk is zoeken naar mogelijkheden om daar wat aan te doen, dus verbetering te brengen. Als je te dik bent kun je afslanken. Als je haar niet goed zit, kun je uiteraard vaker naar een goede kapper gaan. Is je huid niet echt mooi? Ga dan naar een goede schoonheidskliniek. Is je gebit niet mooi? Ga dan naar een gespecialiseerde tandarts. Er is tegenwoordig veel mogelijk. Ook met de juiste kleding kan je erg veel bereiken om je uiterlijk naar een beter niveau te brengen.

Het probleem dat ik heb is dat veel vrouwen in Suriname er gewoon niet op hun best uitzien. Ze brengen vaak niet het beste van zichzelf naar voren. Er is veel werk aan de winkel. Het is gewoon zo dat velen gewoon erg dik zijn. Dat ziet er simpelweg lelijk uit. Ook voor wat betreft de haren kan het bij velen veel beter. De meeste vrouwen hun huid is er ook slecht aan toe. Ik zie weinig vrouwen rondlopen met een echt mooie gezonde huid.

En toch merk ik dat er veel vrouwen in Suriname rondlopen die er vreselijk beroerd uitzien en desondanks denken dat ze erg mooi zijn. De manier waarop ze lopen, praten, denken en over zichzelf praten illustreert dat overduidelijk. Ze zijn in werkelijkheid qua uiterlijk een 1 of een 2 waard, maar denken dat ze een 9 of 10 zijn. De arrogantie druipt er soms vanaf! Vreselijk!

Dat deze lelijke vrouwen er echt in zijn gaan geloven dat ze mooi zijn, heeft verschillende oorzaken. Een belangrijke factor is dat ze maar al te vaak complimenten krijgen van mannen met een erg laag niveau. Zo vaak heb ik meegemaakt dat extreem lelijke vrouwen complimenten over hun uiterlijk krijgen van mannen. Soms ook van hun eigen vriend of man. Op een gegeven moment gaan deze vrouwen er ook echt in geloven dat ze supermooi zijn, terwijl juist het tegenovergestelde het geval is.

Ik doe een beroep op alle vrouwen om goed in de spiegel te kijken. Geef zelf een objectief oordeel over je uiterlijk en laat je niet misleiden door neppe complimenten van mannen of vrouwen die je dus gewoon voor de gek houden. Kijk naar je zwakke/mindere punten en probeer daar wat aan te doen. En ga beslist niet, zoals velen, als een “geweldige” rondlopen met de gedachte dat je zo mooi en bijzonder bent, terwijl het tegendeel waar is. Je zet jezelf namelijk nodeloos voor schut! Ken je plaats!

Mevrouw J. Huizinga

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud!