Leiders bekende Poeran-bende aangehouden, één loopt schotverwondingen op

GFC NIEUWSREDACTIE- Twee bekenden van de politie, de 42-jarige Poeran G. en Ricky S. (41)- meer bekend als de leiders van de bekende Poeran-bende- zijn op 6 januari door leden van de Recherche van regio Midden, Criminele Informatie Unit (CIU) en het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in Jarikaba aangehouden.
Bij de aanhouding liep Ricky S. schotverwondingen op aan beide benen, meldt de PR van het KPS.
De verdachten werden op 20 november van het afgelopen jaar voorwaardelijk in vrijheid gesteld, nadat zij tweederde deel van hun straf hadden uitgezeten.
Het vermoeden bestaat dat beide verdachten zich na hun invrijheidstelling wederom schuldig hebben gemaakt aan een aantal berovingen in verschillende ressorten.
Op grond van deze vermoedens werden ze opgespoord en op een adres te Jarikaba aangetroffen. Bij het zien van de politie gaf Poeran zich over, terwijl zijn kompaan Ricky gewapend met een vuistvuurwapen een weiland op rende. Op een bepaald moment gooide hij een tas – die hij bij zich had – weg, terwijl hij het wapen door laadde.
Aangezien de verdachte bij eerdere aanhoudingen het vuur op de politie opende, waren de wetsdienaren genoodzaakt om hem gericht in zijn been te schieten.
Een vuistvuurwapen met scherpe patronen werden bij hem in beslag genomen. In de tas die hij weggooide waren er twee simkaarten en een geldbedrag in SRD. Bij een ingesteld onderzoek in de woning die aan Poeran toebehoort, werden een vuistvuurwapen, een groot geldbedrag in SRD en twee paar gympies gevonden.
Een onderzoek op het terrein resulteerde in de vondst van een blauwe ijsbox die onder een hoop kapotte stenen lag en gedeeltelijk in de grond was begraven.
In de ijsbox zaten er twee dure polshorloges, maskers, een zwaailicht, kogelwerende vesten, drie mobiele telefoons, twee mutsen en een dijbeenholster. Verder stond er een voertuig op het erf geparkeerd, dat op 4 januari betrokken is geweest bij een gewapende roofoverval te Powakka.
Per ontboden ambulance werd de gewonde verdachte afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Beide verdachten werden voorgeleid en in verzekering gesteld. Alle aangetroffen goederen en het voertuig zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen.