Leguaan op nieuw T-shirt Dierenbescherming Suriname

De Stichting Dierenbescherming Suriname (DBS) en Readytex lanceren zondag tijdens de maandelijkse boekenverkoop in het dierenasiel, het nieuwste DBS T-shirt. Dit nieuwe T-shirt is alweer het 12de binnen deze fijne samenwerking, en het derde dat ontworpen is door een beeldend kunstenaar aangesloten bij Readytex Art Gallery.

Na de vorige designs van Rinaldo Klas en Sri Irodkromo, creëerde kunstenaar Dhiradj Ramsamoedj dit keer een mooi en uniek ontwerp voor het DBS T-shirt. Hij kiest in zijn ontwerp voor een dier dat we nooit eerder op één van onze T-shirts hebben belicht: de leguaan.

Maar, zo zegt de kunstenaar het ook zelf, het is een prachtig dier dat zeker de aandacht verdient. Niet alleen omdat het zo’n mooi dier is en zeer zeker niet omdat de leguaan door velen heel graag gegeten wordt, maar omdat de kunstenaar aandacht wil vragen voor de wrede behandeling van deze mooie dieren die in grote getalen gevangen worden. Wreed vastgebonden aan de poten, op de grond gesmeten of hangend aan stokken, worden zij langs de weg levend verhandeld.

Dhiradj vindt dat de leguaan – net zoals elk ander dier – met respect behandeld dient te worden. Door dit T-shirt met prachtig kunstwerk te kopen, “toont u ook uw liefde en respect voor de leguaan, terwijl u tegelijkertijd het goede en belangrijke werk van de Stichting Dierenbescherming Suriname ondersteunt. Zonder uw hulp redt de stichting het immers niet. Uw donaties en uw aankopen tijdens de maandelijkse verkoopdagen bij het asiel, zijn cruciaal voor de verzorging en de behandeling van de dieren in de opvang en voor alle andere activiteiten van de DBS”, zegt de organisatie.

De boekenverkoop wordt gehouden bij het dierenasiel aan de Kanangalaan op zondag 4 februari van 9:00 uur tot 12:00 uur.

Het nieuwe DBS T-shirt is vanaf maandag 5 februari ook te koop bij Readytex.(GFC)

Overige berichten