fbpx
Leg in vredesnaam direct alle zaken in Suriname stil voordat het te laat is!

INGEZONDEN- Er wordt veel te lang gedraald met het doorvoeren van strengere maatregelen. Supermarkten zijn nog maar al te vaak bomvol met mensen die totaal geen afstand van elkaar weten te bewaren. Zelfs politieke partijen hebben recent onnodig voor risico’s op besmettingen met het coronavirus gezorgd door met horden mensen bij elkaar een inschrijving te verrichten.

Wie weet hoeveel mensen tijdens deze enorme samenscholingen al besmet zijn geraakt. Dat weten we pas over twee weken, nadat de incubatietijd is verlopen. Als dat zo zou zijn, is dat uiteraard vreselijk en een grof schandaal. Niet alleen de regering moet haar verantwoordelijkheid nemen, de burgers zelf ook!

Iedereen weet nu al hoe wij verdere verspreiding van het coronavirus mogelijk kunnen tegenhouden. En toch houden sommigen zich niet aan de regels.

Beleidsmakers en ook sommige burgers hebben kennelijk nog steeds niet ingezien dat het coronavirus zich heel snel weet te verspreiden, indien er geen verstrekkende maatregelen worden getroffen. Suriname kan nu nog ontsnappen aan een enorme ramp. Die ramp is zich nu al aan het voltrekken in veel landen.

Hoe lang wachten wij nog? Is het economisch belang belangrijker dan heel veel mensenlevens? Dat gedraal zorgt alleen maar voor meer mogelijke slachtoffers en die gevolgen zijn onvergelijkbaar met de economische schade die de strengere maatregelen kunnen hebben.

Sluit in vredesnaam alle casino’s, overheidskantoren en alle plekken waar veel mensen bij elkaar kunnen komen. Laat beperkt de supermarkten, apotheken en dokterspoli’s open en zorg dat iedereen daar 1,5 tot 2 meter afstand van elkaar gaat houden. Desnoods met zware straffen in het vooruitzicht!

Tref nu die maatregelen voordat het te laat is!

Drs. J. Kerto

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…