fbpx

Leg in vredesnaam direct alle zaken in Suriname stil voordat het te laat is!

INGEZONDEN- Er wordt veel te lang gedraald met het doorvoeren van strengere maatregelen. Supermarkten zijn nog maar al te vaak bomvol met mensen die totaal geen afstand van elkaar weten te bewaren. Zelfs politieke partijen hebben recent onnodig voor risico’s op besmettingen met het coronavirus gezorgd door met horden mensen bij elkaar een inschrijving te verrichten.

Wie weet hoeveel mensen tijdens deze enorme samenscholingen al besmet zijn geraakt. Dat weten we pas over twee weken, nadat de incubatietijd is verlopen. Als dat zo zou zijn, is dat uiteraard vreselijk en een grof schandaal. Niet alleen de regering moet haar verantwoordelijkheid nemen, de burgers zelf ook!

Iedereen weet nu al hoe wij verdere verspreiding van het coronavirus mogelijk kunnen tegenhouden. En toch houden sommigen zich niet aan de regels.

Beleidsmakers en ook sommige burgers hebben kennelijk nog steeds niet ingezien dat het coronavirus zich heel snel weet te verspreiden, indien er geen verstrekkende maatregelen worden getroffen. Suriname kan nu nog ontsnappen aan een enorme ramp. Die ramp is zich nu al aan het voltrekken in veel landen.

BEKIJK OOK
Dc Saramacca en DNA-lid Debie bespreken problemen met EZ-minister

Hoe lang wachten wij nog? Is het economisch belang belangrijker dan heel veel mensenlevens? Dat gedraal zorgt alleen maar voor meer mogelijke slachtoffers en die gevolgen zijn onvergelijkbaar met de economische schade die de strengere maatregelen kunnen hebben.

Sluit in vredesnaam alle casino’s, overheidskantoren en alle plekken waar veel mensen bij elkaar kunnen komen. Laat beperkt de supermarkten, apotheken en dokterspoli’s open en zorg dat iedereen daar 1,5 tot 2 meter afstand van elkaar gaat houden. Desnoods met zware straffen in het vooruitzicht!

Tref nu die maatregelen voordat het te laat is!

Drs. J. Kerto