fbpx

Leerlingen Ritfeld- en Froweinschool geïnformeerd over studiemogelijkheden

Vorige week donderdag werd er een informatiedag gehouden op het terrein van het Jeugdcentrum met het doel om de studenten goed te informeren over de verschillende studiemogelijkheden na de Mulo-school, zodat zij een bewuste keus kunnen maken.

Voor deze informatiedag waren er verschillende organisaties uitgenodigd waaronder ook het EFS College COVAB. Er werd een presentatie over COVAB verzorgd door Sherina A Loy, Hoofd PR & Marketing.

Zij moedigde de studenten aan om zeker verder te studeren en na te gaan wat hun passie is. Zij gaf een overzicht van de opleidingen die COVAB aanbiedt en wat de toelatingseisen daarvoor zijn. Gebleken is dat 3 studenten er zeker van zijn dat zij in de verpleging willen.

BEKIJK OOK
Ontevredenheid in Suriname over geplande slavernij-excuses Nederland

De andere organisaties die zich hebben vertegenwoordigd zijn: IMEAO, het Surinaamse Rode Kruis, CPI, HAVO en VWO. Alle organisaties hebben de ruimte gekregen om hun organisatie te presenteren, waarbij duidelijk naar voren kwam wat de toelatingseisen zijn.

Na de presentaties konden de organisaties zich terugtrekken en kreeg de dag een beurs karakter, waarbij elke organisatie een eigen stand had, waar de studenten terecht konden met hun vragen.

De studenten waren enthousiast te noemen over de dag en als extraatje kregen ze van het Brandweerkorps een demonstratie en konden ze genieten van de muziek.