fbpx

Leerlingen OS Gijsbertus overhandigen werkstuk aan politie

Vol trots en enthousiast zaten de leerlingen van de OS Gijsbertus te wachten op het moment waarop zij hun werkstuk konden overhandigen aan vertegenwoordigers van de politie. De overhandiging vond woensdag plaats in de trouwzaal van het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost.

Het werkstuk welke samen met de klasse juf is vervaardigd werd overhandigd aan agent Dean Mohamed van politie Geyersvlijt en agent Romeo Sno vertegenwoordiger van het Regio Bijstandsteam. Het werkstuk bestaat uit de Surinaamse vlag, een hand met vijf vingers en handboeien.

“Als ik naar de 5 vingers kijk, dat vertegenwoordigen die artikel vijf van het politie handvest. Daarin worden de taken van de politie aangegeven zoals het zorg dragen voor de veiligheid, openbare orde en rust en het opsporen van strafbare feiten”, vertelt Romeo Sno, onderinspecteur van politie.

Sno geeft verder aan dat het als politie heel goed aanvoelt dat de leiding van de school, samen met het ressortsraad lid Moenne, het initiatief heeft genomen om de leerlingen bewust te maken wat de taken van de politie zijn.

Volgens de districtscommissaris(dc) Mike Nerkust, is dit werkstuk aangeboden aan de politie om hen een riem onder het hart te steken en daarmee is aangetoond dat het werk van de eenheden wordt geapprecieerd. Met dit geweldig initiatief hoopt de dc dat de politie nog meer bemoedigd is om verder te gaan met hun werk.(GFC)